Diari Més

Política

Sánchez emplaça Podem a fer possible l'acord: «Tenim sobre nosaltres la mirada esperançada de milions de compatriotes»

El líder del PSOE demana al PP que s'abstingui per evitar la dependència dels vots independentistes

El líder del PSOE i candidat a tornar a ser investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés durant el debat.

El líder del PSOE i candidat a tornar a ser investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés durant el debat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez ha finalitzat el seu discurs d’investidura demanant a Podem que faci possible l’entesa. «Tenim sobre nosaltres la mirada esperançada de milions de compatriotes», ha afirmat en el marc d’unes negociacions que han quedat malmeses per nous esculls en el repartiment de carteres ministerials. Sánchez ha «agraït» a Podem la negociació per a la investidura i ha demanat al partit de Pablo Iglesias que no desatengui la «crida» dels ciutadans que han votat les dues formacions. «Procedim de dues tradicions diferents de l’esquerra i fins ara hem parlat molt de les nostres diferències i estem comprovant que no és senzill assolir un punt de trobada, però res que mereixi la pena és fàcil i el que tenim per davant mereix molt la pena».

En un discurs on no ha fet referències a Catalunya i on ha desgranat les mesures socials que vol impulsar, Sánchez ha recordat a Podem que ara toca «treballar per culminar l’acord» i «després tenim la possibilitat de tirar endavant tot allò en què coincidim, que és la promesa de l’esquerra» per impulsar «una societat d’homes i dones lliures i iguals en harmonia amb la natura».

En aquest sentit ha recordat que «moltes persones han posat esforç i il·lusió en que unim les nostres forces, la nostra sensibilitat, intel·ligència i experiència per millorar la vida de la gent i canviar la història d’Espanya». «Hem d’atendre aquesta crida guits per les generacions que ens van precedir i de la Constitució que ens van llegar», ha conclòs.

També ha apel·lat al PP perquè s’abstingui, fet que li permetria esquivar la dependència de l’abstenció de les forces independentistes. «Sé que preferirien marxar a una altra direcció» i «no els demano que donin suport a aquest projecte, sinó que retirin les barreres i permetin que Espanya tingui un projecte i avanci».

tracking