Diari Més

Política

Sánchez anuncia una modificació de la tipificació dels delictes sexuals i l'impuls d'una llei contra la discriminació

«Una violació és una violació i no volem manades ni llops solitaris als carrers del nostre país»

El líder del PSOE i candidat a tornar a ser investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés intervenint durant el debat.

El líder del PSOE i candidat a tornar a ser investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés intervenint durant el debat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha desgranat aquest dilluns al ple d’investidura algunes de les mesures de caràcter social que pensa impulsar aquesta legislatura de la mà de Podem, entre les quals una modificació de la tipificació dels delictes sexuals, «perquè una violació és una violació» i «no volem manades ni llops solitaris als carrers del nostre país». També ha apuntat a la creació d’una nova llei integral per a la igualtat de tractament i no discriminació i la modificació de la llei d’identitat de gènere, i a una llei estatal d’Habitatge per evitar situacions d’exclusió i per frenar els «augments abusius dels lloguers» i fomentar els lloguers assequibles. A més, el seu executiu impulsarà una nova llei marc estatal de serveis socials que inclourà el cuidador personal al catàleg del sistema públic perquè els més grans puguin continuar vivint a casa seva.

Són algunes del centenar de mesures de caràcter social anunciades pel president. Algunes pactades ja amb Podem als pressupostos que no van veure la llum a principis d’any. En aquest sentit ha assenyalat a l’activació de mesures en defensa del Medi Ambient, començant per una llei de plàstic d’un sol ús per reduir-ne la quantitat i fomentar el consum sostenible i un pla per a la protecció de la biodiversitat a l’Estat. També mesures de gestió de l’aigua amb l’aprovació d’un «nou marc basat en el dret d’accés a l’aigua i la sostenibilitat de les conques».

Pel que fa a la lluita contra la desigualtat de gènere, ha recordat que l’objectiu és que no hi hagi ni una sola dona morta més i que les víctimes de delictes sexuals rebin les ajudes que els corresponen. Per això ha apuntat que impulsarà un pacte d’Estat contra la violència de gènere i treballarà per reduir la bretxa salarial mitjançant la Llei d’igualtat de tracte. També una Llei de famílies que ha de donar resposta a les noves modalitats com les famílies nombroses, part múltiples, famílies monoparentals i famílies d’acollida.

Sánchez ha recollit també altres mesures pactades amb Podem als pressupostos en forma de pacte nacional contra la pobresa infantil que inclourà un increment dels recursos per a l’escola pública «amb material escolar gratuït per a qui el necessiti» i per lluitar contra l’abandó escolar. Una bateria de mesures que implicarà l’impuls de la gratuïtat de l’acollida de 0-3 anys i que permetrà que els ajuntaments puguin destinar el seu superàvit a aquesta finalitat, amb un impacte de 300 milions d’euros.

MÉS INFORMACIÓ

Sánchez promet reformar el sistema de pensions en cinc anys i incorporar-hi «altres fórmules de finançament»

tracking