Diari Més

Política

Casado compara els presos amb Tejero i Armada i demana al Congrés que no admeti que facin juraments de l'acta «ofensius»

El líder del PP acusa el president del govern espanyol de fer «negociacions il·legals» amb els independentistes

Pla mitjà lateral del president del PP, Pablo Casado, alçant el puny mentre intervé des d'un faristol en un míting de partit a Tarragona, el 17 d'abril del 2019

Pablo Casado, president, PPRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha comparat aquest divendres el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i els diputats de JxCAT Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull amb els colpistes Antonio Tejero i Alfonso Armada i ha demanat a la cambra que no permeti que els presos puguin fer juraments «ofensius» en el moment d’acceptar l’acta al Congrés dels Diputats durant la sessió constitutiva. En un acte a Melilla, Casado ha assegurat que el PSOE fa «negociacions il·legals» amb ERC, que en realitat –ha afirmat- és qui «decideix els pressupostos, presideix Espanya i diu quines infraestructures es fan».

Casado ha «lamentat» que el pròxim dimarts quan vagi al Congrés dels Diputats «amb Fernando i Isabel la catòlica mirant-nos fixament» un trobarà Hemicicle que «representa la nació més vella d’Europa, una nació sense la que no es pot explicar la història de l’Home», i «resulta que en comptes de jurar la Constitució i recordant Felip VI i el rei i jurar lleialtat a aquesta Constitució haurem d’estar patint l’escarni de veure un pres preventiu venir a la sessió constitutiva».

Aquesta presència dels presos, segons Casado, busca «humiliar la nostra legislació, torsionar el nostre sistema i dir que [els independentistes] manen sobre Sánchez». «S’imaginen que després del cop d’Estat del 23-F vinguessin Tejero o Armada a prendre l’acta al Congrés dels Diputats per dir que seguiran imposant la llei encara que quedin trets al sostre?», ha preguntat. Segons el líder del PP, els dos casos són equiparables perquè Junqueras, Rull, Turull i Sànchez han fet «un cop a la legalitat».

Per això ha «exigit» que en prestar jurament o promesa «compleixin amb la previsió legal i no s’admetin aquests juraments ofensius que hem vist amb Podem fa quatre anys». Segons Casado, els diputats independentistes pretenen faltar al respecte «del Cap d’Estat, la bandera i la Constitució». Per això ha demanat «que no s’admetin formules ofensives a la legalitat i que es tingui en compte que perquè s’admetin l’acta s’ha de jurar per la Constitució i el rei d’Espanya, que seguirà essent rei d’Espanya mal que li pesi a Puigdemont, a Junqueras o a Sánchez».

tracking