Diari Més

Política

ERC surt a guanyar les eleccions tot i creure que convocar-les és una «enorme irresponsabilitat» de Sánchez

Tardà lamenta que el socialista «s'hagi plegat al seu partit i a la ultradreta»

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, durant un dels seus discursos al debat de la moció de censura contra Mariano Rajoy aquest 31 de maig del 2018.

Tardà aposta per la «desobediència» si a Madrid «no negociessin» un referèndum acordatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha considerat un «error» i una «enorme irresponsabilitat» que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «hagi plegat veles i s'hagi plegat a l'ofensiva del seu propi partit i de la ultradreta» en un «exercici de ruleta russa». En declaracions a la Ciutat de la Justícia, Tardà ha subratllat que la convocatòria electoral no els fa por, i ha indicat que el que toca ara és guanyar els comicis i «dir al món que només hi ha una sortida: el diàleg, la negociació i contemplar en aquesta negociació un referèndum d'autodeterminació». «Les nostres banderes són l'absolució, la llibertat i l'autodeterminació», ha insistit.

Segons Tardà, malgrat el que hagi decidit Sánchez, «la democràcia sempre guanya», i per això s'ha mostrat convençut que l'autodeterminació només s'aconseguirà si l'independentisme és fort al carrer i també electoralment.

El republicà ha reiterat que ells mai tindran por a les urnes i sortiran a «combatre el feixisme» el 28-A. «Si creuen que ens atemoriran, que la ciutadania catalana renunciarà a exercir l'autodeterminació a través de la repressió van molt errats», ha dit.

Tardà ha acompanyat Roger Español en la seva declaració al jutjat, i ha constatat que alguns parlen d'urnes però alhora a Catalunya «hi ha víctimes d'aquesta voluntat democràtica de voler votar».

tracking