Diari Més

Política

Casado diu que el 28 d'abril s'haurà de decidir entre qui «negociï amb Torra o qui lideri el 155»

El president del PP assegura que la convocatòria electoral és «gràcies» als populars, que han «enganxat» Sánchez pactant i fent «concessions» a Catalunya

El líder del Partit Popular, Pablo Casado.

Casado creu que Sánchez està pactant una consulta d'autodeterminació per CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha afirmat aquest divendres que el 28 d'abril els espanyols hauran de decidir entre un «un model que negociï amb Torra o un partit que lideri l'aplicació del 155». Després de l'anunci de Pedro Sánchez des de la Moncloa, Casado ha assegurat que si hi ha una convocatòria electoral és «gràcies» al PP, que ha «enganxat» el president espanyol «negociant» amb el president Quim Torra. Casado ha retret al govern socialista haver fet «concessions» com ara acostar els presos a Catalunya, haver acordat la figura d'un relator o «negar-se a dir que no hi haurà indults».

Segons Casado, «a la vista del resultat i per l'experiència adquirida», cal que l'aplicació del 155 sigui «de més durada, amb el nomenament del Govern des del govern central i amb l'extensió competencial de totes les competències autonòmiques». «S'ha de fer sense dilacions», ha dit, avançant que durant la campanya el PP apel·larà al vot dels seus senadors com a garantia que votaran a favor de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Només el PP, ha argumentat, «pot fer front al desafiament independentista» davant d'una Espanya «agenollada als interessos de qui volen destruir-la». «Han acostat els presos colpistes, han deixat que hi hagués kale borroka, han permès que es prengués el Parlament i no han fet res contra el Consell de la República», ha afegit, insistint que si no han tirat endavant els pressupostos espanyols és perquè els han «enganxat».

«Sánchez tornarà a pactar amb independentistes»

Durant la seva rèplica des de la seu a Gènova, Casado ha carregat contra Sánchez perquè «des de la cimera de Pedralbes feia dos mesos que estava intentant arribar a acords» amb els independentistes i avui tampoc «no ha descartat fer-ho» després de les eleccions espanyoles.

«Si el 28 d'abril Sánchez té una aritmètica variable per seguir tornarà a pactar amb independentistes», ha vaticinat, reivindicant el PP com «l'única alternativa que aturarà el desafiament independentista i recuperarà la dignitat legal» de l'Estat.

A més, ha acusat el president espanyol d'haver fet un «míting» des de la Moncloa i «ocultar» les raons per les quals ha convocat eleccions pel dia 28 i no una altra data més pròxima a les municipals i les europees. «La pròpia fractura socialista», ha dit Casado, que ha indicat que hi ha barons socialistes que no volen «coincidir-hi» en campanya.

Convocatòria de la Junta del PP

Els populars, ha assenyalat, haurien preferit una altra data però estan «preparats» per governar i sortiran «a guanyar». Per tot plegat, ha avançat, la formació convocarà el pròxim dilluns la Junta directiva nacional per iniciar la planificació de la campanya electoral, que serà «en positiu» i «aglutinarà el vot de l'Espanya dels balcons».

«Gràcies a l'oposició ferma estic legitimat a plantejar la nostra posició de futur», ha dit Casado, que ha insistit que han «tombat» el govern socialista liderant «l'oposició i el carrer».

Sobre possibles pactes, el president popular ha defensat que el PP «mai pactarà amb els independentistes, Podem o el PSOE» però ha descrit la seva posició com una força «tranquil·la i moderada en el centre-dreta» que pot parlar «a dreta i esquerra sense renunciar als seus valors».

Preguntat per un «cordó sanitari», Casado ha argumentat que «l'únic cordó que s'ha fet és el del Pacte del Tinell» i ha advertit que els cordons «sempre es mouen en contra de qui els teixeix».

tracking