Diari Més

Moció de censura a Mariano Rajoy

Sánchez, a Rajoy: «Dimiteixi ara i la moció de censura haurà acabat»

El secretari general del PSOE diu que la moció neix «de la incapacitat» del president espanyol d'assumir responsabilitats

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, arriba al Congrés dels Diputats acompanyat de la portaveu, Margarita Robles, entre d'altres.

Sánchez, a Rajoy: «Dimiteixi ara i la moció de censura haurà acabat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat al president espanyol, Mariano Rajoy, que dimiteixi i posi fi a la moció de censura. Ho ha fet poc després d'agafar la paraula per primer cop. «Aquest debat pot acabar ara, dimiteixi i podrà sortir de la presidència per decisió pròpia i la moció haurà acabat», ha dit des de la tribuna d'oradors. Sánchez ha afirmat que el PSOE actua empès per l'actitud de Rajoy després de la sentència de la Gürtel i considera que «en qualsevol democràcia equiparable» un president ja hauria dimitit. «És vostè senyor Rajoy qui provoca la moció de censura», ha dit Sánchez, que insisteix que la iniciativa del PSOE neix de la «incapacitat» del president espanyol d'assumir responsabilitats «en primera persona».

Sánchez també s'ha preguntat en veu alta què més ha de passar per tal que Rajoy cedeixi i dimiteixi. «No n'hi ha prou amb la condemna o que el seu extresorer hagi ingressat a la presó?», s'ha manifestat.

Rajoy retreu a Sánchez que pretengui erigir-se com a president amb el suport dels independentistes

Per la seva banda, Mariano Rajoy ha retret a Pedro Sánchez quepretengui erigir-se com a president del govern espanyol gràcies al suport de les formacions independentistes a la seva moció de censura. Durant el seu torn de rèplica al discurs del secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, Rajoy ha recordat a Sánchez totes les manifestacions dels seus barons sobre la impossibilitat de fer-se amb el poder mitjançant cap mena d’acord amb ERC i el PDeCAT. La seva, ha afirmat, és «una moció fruit de les presses». «Amb quins suports governarà?», ha preguntat a Sánchez, a qui ha retret també que hagi prioritzat les seves «urgències» als interessos dels espanyols, i que hagi afeblit el consens en la «defensa de la Constitució», la imatge exterior de l’Estat i la recuperació econòmica.

tracking