Diari Més

Un funcionari d'Estremera assegura que se sent utilitzat «per resoldre de forma ignominiosa un problema polític»

José Ángel Hidalgo considera una «vergonya democràtica» que Junqueras, Forn, Turull, Rull i Romeva estiguin a la presó per «crims» polítics

L'advocat de Junqueras, Mundó i Romeva, Andreu van der Eynde, els visita a Estremera

Els advocats dels consellers ingressats a Estremera els fan la primera visita a presóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Ángel Hidalgo, periodista, escriptor i funcionari de presons al centre penitenciari d'Estremera, considera una «vergonya democràtica» que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva estiguin a la presó per «crims» polítics. Hidalgo ho ha dit en un article publicat al digital 'Ctxt', sota el títol 'Els gats d'Estremera', on el funcionari explica la seva experiència al costat dels líders independentistes i la seva versió sobre els empresonaments. «Res em va fer sospitar que seria utilitzat, sí, utilitzat com a funcionari públic, per resoldre de forma ignominiosa un problema que és només polític», confessa el funcionari en el seu escrit. «Som essencials en aquesta estratègia patibulària del govern: Presó, presó i presó per al que pensi diferent», ha denunciat.

«És la meva una professió dura, soferta, i des de fa uns mesos ho és molt més… per culpa d'uns gats», així comença el seu article José Ángel Hidalgo, que explica que veure Junqueras, Forn, Turull, Rull i Romeva empresonats li suposa, diu, «morir-se» d'una «vergonya absoluta». «És una vergonya que em fa insuportable cada dia complir amb el meu torn de treball; és la vergonya democràtica d'haver de patir l'espectacle de cinc homes atrapats a la presó per crims polítics», critica.

El funcionari assegura que aquesta «vergonya» no és només per ell o pels seus companys funcionaris, sinó que és «una vergonya per a tot un país, Espanya, que sempre defrauda, que sempre fracassa, que sempre fereix i fa sagnar amb el bec trencat de les seves històriques disputes».

Hidalgo també assenyala que el govern espanyol ha utilitzat la policia espanyola i la Guàrdia Civil però «a ells l'hi van a compensar amb 500 euros», uns diners, explica, «perquè tinguin bona disposició d'ànim per si cal tornar a trencar la crisma als que vulguin cometre el paorós crim de votar».

tracking