Diari Més

Societat

Des del 2012 busca la seva doble que va veure en una foto de la Tomatina

Eva Casado té 34, és de Madrid, i intenta obtenir alguna pista de la desconeguda que va ser retratada per un fotògraf mexicà

A l'esquerra la image de la desconeguda «noia de la Tomatina». A la dreta, Eva Casado.

Des del 2012 busca la seva doble que va veure en una foto de la TomatinaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Busco a aquesta desconeguda des del 2012. La fotografia és de 2010. He arribat a pensar que tinc una bessona robada». Aquestes són les paraules d'Eva Casado, una madrilenya de 34 anys, que viu a Móstoles. Des de fa cinc anys busca «la noia de la Tomatina de 2010».

L'any 2012, el cosí d'Eva Casado s'enlairava cap a Mèxic i, fullejant una de les revistes de l'avió, va veure la seva fotografia en un reportatge sobre la Tomatina de Buñol. «Que callat s'ho tenia, ha anat a la Tomatina i no ens ha dit res», va pensar el cosí d'Eva Casado. Però Eva Casado mai havia estat a la Tomatina i la noia que apareixia a la fotografia era idèntica a ella, fins al punt de deixar-la gelada.

«Em vaig posar en contacte amb el fotògraf mexicà, Camilo Olarte, li vaig demanar si tenia més fotos de la seqüència i vaig començar a investigar. L'any 1983 van robar nadons a la clínica on vaig néixer, la Clínica Nuevo Parque, de Madrid, que ara està tancada. Vaig pensar que podria ser la meva germana bessona. La meva mare és bessona, però m'ha assegurat que va estar desperta tot el part», relata avui Eva Casado a Diari Més. La madrilenya creu fermament en la paraula de la seva mare, «però m'han explicat històries de dones que, parint, han hagut de fer un darrer esforç en el part, després d'haver sortit el nadó, i podria ser el cas...».

Tot i que ella va veure el reportatge sobre la Tomatina en la revista mexicana l'any 2012, la fotografia es va fer dos anys abans. Així li va assegurar el fotògraf. «L'any 2014 vaig anar a Buñol i vaig penjar cartells. Fins i tot una dona em va arribar a dir que també s'havien produït robatoris de nadons allí, així que la germana robada podria ser jo. Però sóc idèntica a la meva mare, som dues gotes d'aigua, és impossible», afirma.

Eva Casado és fotògrafa i per mostrar la semblança amb aquesta desconeguda es va fer una fotografia amb la mateixa llum. «A la fotografia estic una mica més prima i, a banda, la vaig fer dos anys després. Però tenim trets idèntics. El mateix somriure, les dents... », diu. Des del 2012, quan s'acosta la data de celebració de la Tomatina de Buñol –que serà aquest dimecres–, publica a les xarxes socials la seva recerca. «Mai ha tingut tant de ressò com ara. Ahir a la nit vaig redactar un text explicant la meva història i la gent l'ha començat a difondre», diu sorpresa. A una de les fotografies que li va fer arribar Camilo Olarte, la «noia de la Ttomatina» apareix amb una altra jove. «Du una samarreta publicitària i crec que, si algú la reconeix, podria aportar alguna pista. Algú em va dir que podria ser una samarreta d'una universitat valenciana, però no ho sé», afegeix.

«Noia de la Tomatina. Si estàs llegint aquestes línies i, per fi, ha arribat a tu aquesta fotografia, només vull que sàpigues que el meu únic objectiu és desxifrar aquest enigma que m'acompanya d'ençà que el vaig descobrir fa cinc anys. Segurament només som dues persones amb moltes semblances però, mira, si és així, ja tens una anècdota per explicar a familiar i amics», diu Eva Casado en el seu escrit adreçat a la desconeguda.

Eva casado en l'actualitat.

Des del 2012 busca la seva doble que va veure en una foto de la TomatinaCedida

tracking