Diari Més

Societat

El preu de la llum es dispara a més de 100 euros per MHw aquest dimecres

La pujada de preus afecta als clients que tinguin un comptador 'intel·ligent' i una tarifa per hores

Imatge d'arxiu d'una bombeta encesa.

Apagada de la llum aquesta tarda en contra de la pujada de preus durant l'onada de fredACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de l'electricitat al mercat a l'engròs segueix vivint pics històrics aquests dies. Si bé el preu va assolir els 88 euros per megawatt la setmana passada, en plena onada de fred, aquesta encara pujarà més. Si dilluns el preu màxim va ser de 97,67 euros per megawatt a les 9 del vespre, aquest dimarts el màxim serà, a la mateixa hora, d'un preu de 99,1 euros per megawatt. Però aquest dimecres el màxim encara serà superior, sobrepassant els 100 euros per megawatt: dimecres 25 de gener, a les 9 del vespre, el preu de l'electricitat al mercat a l'engròs a l'Estat Espanyol serà de 101,99 euros per megawatt, sent aquesta la primera vegada des del 22 de desembre de 2013 en la qual el preu supera els 100 euros per megawatt.

El mateix dimecres de 8 del vespre a 10 de la nit, el preu continuarà superant els 100 euros per megawatt. A les 11 de la nit tornarà a baixar, primer als 99 euros, i a les dotze als 96 euros per megawatt. La matinada abans, de dimarts cap a dimecres, el preu serà més baix, situant-se entre els 75 i els 86 euros per megawatt. El preu mínim de dilluns va ser d'uns 60 euros, mentre que dimarts va ser de 69 per megawatt.

La mitjana del preu de l'electricitat a l'Estat, que aquest dimarts se situa als 87,90 euros, serà dimecres de 91,88 euros per megawatt. Aquests preus són els més elevats des del desembre de 2013, quan les pujades al mercat majorista van obligar el Govern a suspendre l'anterior sistema de subhasta elèctrica i substituir-lo per l'actual, en el qual el preu regulat no és una referència trimestral, sinó que queda vinculat al preu de cada hora en el mercat. Aquestes pujades, però, només afecten a les persones que tinguin un comptador 'intel·ligent' i una tarifa per hores,entre els quals figuren els usuaris que tenen contractat el Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC) i disposen d’aquests aparells.

tracking