Diari Més

Societat

Un diccionari digital ajuda a entendre el rebut de la llum

Selectra ha elaborat aquesta eina per tal d'ajudar el 52,97% d'espanyols que asseguren no entendre els termes que hi apareixen

L'interior d'una bombeta

Un diccionari digital ajuda a entendre el rebut de la llumANC - Loperena, M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rebut de la llum és un document que inclou termes quemoltes persones asseguren no entendre. Concretament, un 52,97% dels espanyols, segonsuna enquesta elaborada el passat 2015 per l'Instituto Sondea, no entenen el document. Tant és així, que l'OCUestableix que un 25% dels consumidors reconeixno saber si té contractat el Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC) o està al mercat lliure. És per aquest motiu que Selectra ha elaborat un diccionari on els usuaris podran consultar qualsevol terme que aparegui a la factura de la llum per tal d'obtenir-ne una explicació simplificada.

El diccionariés digital, i de moment comença amb 50 conceptes. En introduir un terme, el buscadortornauna definició més simple i tambéenllaços relacionats a l'article. A més, qui tingui un dubte concret de la factura en qüestió pot adjuntar-lo omplint un formulari. El diccionari anirà sent ampliat, i també es pretén incorporar termes dels rebuts de gas natural, desconeguts per un 34,8% d'espanyols, segons la Comissió Nacional de Mercat de la Competència (CNMC).

tracking