Diari Més

Transports

Air Europa cancel·la 144 vols per la vaga de pilots que arrenca dissabte

La majoria de els afectacions corresponen a rutes internacionals de la companyia

Imatge d'arxiu d'un avió de la companyia.

Air Europa cancel·la 144 vols per la vaga de pilots que arrenca dissabteCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Air Europa ha cancel·lat 144 vols, la majoria internacionals, com a conseqüència dels quatre dies de vaga convocats pel sindicat de pilots Sepla en plena operació de sortida del mes d’agost, segons el llistat definitiu difós per la companyia després de decretar-se els serveis mínims.

El sindicat de pilots Sepla ha convocat quatre jornades d’aturada a partir de dissabte vinent per protestar per les cessions que, segons denúncia, està fent Air Europa a favor de la nova filial de baix cost, amb el consegüent perjudici professional, laboral i econòmic per al seu col·lectiu.

Dels trajectes cancel·lats per l’aerolínia per als dies 30 i 31 de juliol i 1 i 2 d’agost, 38 són rutes nacionals i els 76 restants internacionals, que corresponen en la seua totalitat amb connexions amb ciutats europees.

Les rutes internacionals més afectades són les que uneixen Madrid amb l’aeroport de París Orly, amb 16 vols cancel·lats, i Màlaga i París Charles de Gaulle, amb 12.

Quant a les rutes nacionals, les més afectades són les que uneixen Madrid amb A Coruña, Bilbao i Vigo, amb 10 vols cancel·lats cada una.

En la seua pàgina web, Air Europa ofereix a aquells viatgers els vols dels quals hi hagin resultats afectats canviar el seu bitllet a un altre vol per al mateix dia o per a una data posterior fins el 30 de novembre, sempre que hi hagi places lliures.Si el canvi de data no satisfà les seues necessitats, també podran sol·licitar el reembors del seu bitllet.

A més, assegura que està treballant per contactar amb tots els passatgers afectats per trobar una alternativa de vol.Segons l’última informació facilitada per Air Europa, ja havia notificat la cancel·lació del seu vol al 75 % dels clients afectats, a qui ha brindat diverses opcions.

En un comunicat, l’aerolínia ha garantit el 100 % de totes les operacions incloses en els serveis mínims establerts pel Ministeri de Foment, en els que ha inclòs el cent per cent dels vols amb les Canàries, les Balears i Melilla i fins el 50 % per a rutes amb ciutats estrangeres i espanyoles el mitjà alternatiu de les quals de transport públic sigui 500 quilòmetres o més de 5 hores de trajecte.

Per a les connexions nacionals, els serveis mínims són de prop del 25 % per a les ciutats peninsulars el mitjà alternatiu de les quals de transport públic sigui inferior a 500 km o 5 hores.

Així mateix, els serveis cobreixen els vols l’hora de sortida programada dels quals sigui anterior a l’inici de la vaga i l’arribada dels quals es produeixi en els dies de vaga, informa Foment.

Els pilots han optat per convocar la vaga com a mesura de protesta davant de les cessions de producció que, asseguren, està fent Air Europa a favor de la nova filial de baix cost, derivant part de la seua flota Embraer 190 de mig radi a aquesta aerolínia "low cost".

Aquesta situació, afegeixen els pilots, comporta un perjudici professional, laboral i econòmic per als pilots d’Air Europa.En un comunicat, l’aerolínia assegura que cap pilot de l’aerolínia no es veurà afectat per la creació de l’esmentada filial i que assegura el seu progrés professional i econòmic, al mateix temps que reitera la seua disposició a continuar negociant per intentar desconvocar la vaga.

tracking