Diari Més

Educació

La Generalitat reivindica un acord amb la Lliga Àrab per fomentar el català i l'àrab

La consellera Meritxell Serret va viatjar a Tunísia on va participar en un congrés internacional sobre educació organitzat per la Lliga Àrab

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, participa en les jornades de l'Organització Educativa, Cultural i Científica de la Lliga Àrab (ALECSO).

La Generalitat reivindica un acord amb la Lliga Àrab per fomentar el català i l'àrabACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, va reivindicar a principis de mes un imminent acord entre Catalunya i la Lliga Àrab en l'àmbit educatiu per promocionar l'aprenentatge del català «entre les noves generacions».

«A través d'aquest pacte unirem esforços perquè les noves generacions siguin conscients de la importància d'aprendre les llengües dels seus països», va afirmar just després d'intervenir el passat dia 8 de juny en les jornades de l'Organització Educativa, Cultural i Científica de la Lliga Àrab (ALECSO), organització de la Lliga Àrab amb qui el Govern treballa des de fa mesos per tancar un acord que faciliti l'associació entre els centres educatius de Catalunya i els del món àrab.

«Catalunya és un país compromès amb la llengua i el multilingüisme, amb un territori que no només compta amb tres llengües oficials (català, aranès i castellà), sinó també més d'una cinquantena de llengües més, entre les quals, l'àrab i el francès», ha dit.

El Govern confia signar aviatun pacte amb ALECSO per promoure la interacció i la mobilitat entre centres educatius catalans i àrabs. Amb aquest pacte també volen «estrènyer» els lligams amb els veïns àrabs de la Mediterrània i fomentar valors com «la democràcia, la pau, els drets humans i el respecte mutu».

Si bé el viatge oficial de la consellera a Tunísia no preveia cap trobada bilateral amb el govern del país, Serret ha coincidit en l'acte d'ALECSO amb els ministres d'Educació, el d'Afers Culturals i el de Joventut i Esports de Tunísia.

tracking