Diari Més

POLICIAL

Desarticulen a Barcelona una familia que va introduir 100.000 euros en billets falsos a establiments

El grup ja va ser investigat i desmantellat el 2018

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos van rebre 7.322 denúncies per ocupacions el 2021, baixant a nivells prepandèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut quatre persones i han desmantellat un clan familiar que fabricava bitllets falsos de 10, 20 i 50 euros. Va arribar a introduir 100.000 euros en establiments. Els bitllets falsos els feien en els domicilis dels investigats, es fabricaven artesanalment i en quantitats petites, per dificultar la investigació.

El mètode d'introducció era el sistema de degoteig. Tenien sempre una petita quantitat de bitllets i anaven a petits comerços, preferentment en locals del litoral català de les demarcacions de Tarragona i Barcelona, on no disposaven de sistemes electrònics per detectar bitllets falsos. Feien compres petites. Aquest grup ja va ser investigat i desmantellat el 2018.

La investigació va començar a principis d'any, arran de la detecció d'una gran quantitat de bitllets falsos en el circuit financer que presentaven elements comuns de falsificació. Els agents van centrar-se en un grup que vivia a Barcelona i Badalona i que havien estat investigats pels Mossos l'any 2018. Arran d'aquell cas, tutelat per l'Audiència Nacional, el grup ja va ser desarticulat i va haver diversos detinguts, alguns dels quals estan a la presó.

Ara, els investigats haurien fabricat i introduït més de 5.600 bitllets falsos, uns 100.000 euros, tot i que no es descarta que en el futur s'intervinguin més bitllets que encara estan en circulació.

El 30 de març, els agents van fer tres escorcolls, dos a l'Eixample de Barcelona i un a Badalona, i van detenir quatre persones, entre elles l'impressor i els distribuïdors dels bitllets. Al domicili de Badalona van intervenir el laboratori per a la impressió de bitllets, amb un equip multifunció, llapis de color gris plata per imitar les bandes hologràfiques dels bitllets, paper tipus foli per imprimir bitllets, diversos bitllets fotocopiats en foli i cinc bitllets acabats de 20 euros.

Els detinguts, tres homes i una dona d'entre 18 i 51 anys, van passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona divendres. Dos d'ells han ingressat a presó i els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs. Se'ls atribueixen delictes de falsificació de moneda.

tracking