Diari Més

Cirque du Soleil celebra els seus 25 anys del debut a Catalunya

Amb 13 espectacles estrenats i més de dos milions i mig d'espectadors, la companyia quebequesa va debutar a Barcelona l'abril del 1998

Un dels números d''Alegria'

Cirque du Soleil celebra els seus 25 anys del debut a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cirque du Soleil va aterrar per primera vegada a Catalunya el 2 d'abril de 1998 a la Gran Carpa instal·lada al Centre Esportiu de La Mar Bella. La seva carta de presentació -ara fa just 25 anys- va ser Alegria, un dels espectacles més celebrats de la seva història.

Des de llavors, la cèlebre companyia quebequesa ha portat fins a terres catalanes tretze espectacles més: Quidam, Saltimbanco, Dralion, Delirium, Varekai, Corteo, Michael Jackson: The inmortal, Kooza, Amaluna, Totem, Toruk, Luzia i Messi10, l'únic d'estrena mundial. En total, acumula més de dos milions i mig d'espectadors a les tres ciutats per les que ha passat, Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat i Tarragona.

A Espanya, el Cirque du Soleil hi ha fet passar un total de 17 espectacles a 22 ciutats, que han congregat sota les seves diverses carpes 9,5 milions d'espectadors. Alegria ha passat per la ciutat comptal un copmés des del 1998 i el 2024repetirà la gesta.

La companyia de circ més prestigiosa del món és la responsable d'una revolució creativa del gènere tradicional. Des de l'origen, els seus xous es basen l'espectacle visual i aposten per la fantasia amb la dansa, el mim, l'acrobàcia i la música com a pals de paller.

L'empresa està formada per més de 3.000 treballadors i impulsa, simultàniament, espectacles en gira i permanents. Regularment, el Cirque du Soleil organitza càstings per buscar nous talents, entre els quals hi ha antics esportistes d'elit o artistes rellevants de països de tot el món.

tracking