Diari Més

POLÍTICA

Aragonès, sobre la sequera: «Si tenim una normativa s'ha de complir i si no es compleix hi ha d'haver conseqüències»

El president demana sobreposar-se a la proximitat de les municipals i alerta que «la sequera no espera»

El president de la Generalitat, Pere Aragonès,

Aragonès, sobre la sequera: «Si tenim una normativa s'ha de complir i si no es compleix hi ha d'haver conseqüències»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les sancions en cas d'incompliment del decret de sequera tot i que ha remarcat que no hi ha cap afany recaptador. «Si tenim una normativa s'ha de complir, i si no es compleix hi ha d'haver conseqüències», ha argumentat en declaracions al canal El9TV, on ha remarcat que el Govern serà «flexible» i ha d'«acompanyar» els municipis. Aragonès s'ha referit així al principal escull que va impedir l'acord en la cimera sobre la sequera divendres amb els grups parlamentaris. El president ha demanat sobreposar-se a la proximitat de les eleccions municipals i ha alertat que «la sequera no espera».

Segons Aragonès, «no hi ha cap voluntat recaptatòria, sinó que hi ha la voluntat de garantir que la llei es compleix». En aquest sentit, ha argumentat que deixar de banda les sancions donaria un «pèssim missatge» a aquells sectors que ja estan patint restriccions. Pel que fa a la posició de l'oposició, ha assegurat que si estiguessin al Govern «farien exactament el mateix». Conscient que les municipals provoquen que els partits «extremin més les seves diferències»ha demanat sobreposar-se a la proximitat dels comicis, i ha insistit que el Govern seguirà treballant i no es quedarà aturat.

El proper pas, ha dit, serà aprovar totes les línies de suport als ajuntaments per fer obres i millorar la xarxa, evitant les pèrdues. Ha recordat que això és de la seva competència, tot i entendre que és una dificultat per als municipis petits.

tracking