Diari Més

MANIFESTACIÓ

Unes 400 persones s'uneixen des de Barcelona a una protesta internacional contra el feixisme i el racisme

Els manifestants han recorregut el passeig de Gràcia i han advertit del creixement de l'extrema dreta

Manifestació contra el racisme a Barcelona.

Unes 400 persones s'uneixen des de Barcelona a una protesta internacional contra el feixisme i el racismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una manifestació contra el feixisme i l'extrema dreta ha recorregut el centre de Barcelona aquest dissabte a la tarda, amb unes 400 persones que s'hi han sumat, segons dades de la Guàrdia Urbana. Al crit antifeixista de «No passaran» i altres missatges com «Cap persona es il·legal», els manifestants han avançat pel passeig de Gràcia fins arribar a prop de plaça de Catalunya.

La manifestació ha estat convocada per la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i ha rebut el suport de més d'un centenar d'entitats, sindicats i partits polítics. La marxa, anomenada de la solidaritat, forma part d'una protesta internacional promoguda per la xarxa de moviments World Against Racism and Fascism, amb protestes en altres ciutats del món.

Els manifestants han apel·lat a la«solidaritat»i a la «unitat»davant elcreixement de l'extrema dreta arreu del món i lespolítiques del «divideix ivenceràs». «Sortim per combatre el racisme en totes les seves formes: la islamofòbia,l'antisemitisme,l'antigitanisme, la negrofòbia. Sortim per dir 'no' a tots els tipus d'odi que fomenten l'extrema dreta i cada vegada més governs», han cridat els organitzadors en la lectura del manifest.

En la manifestació, a la qual s'han sumat 127 entitats,sindicats i partits polítics, s'han entonat missatges antifeixistes i s'hi han vist cartells contra el racisme i líders d'extrema dreta com Santiago Abascal, Jair Bolsonaro, Marine Le Pen, Matteo Salvini i Donald Trump.

tracking