Diari Més

El Govern anuncia una nova vacuna per als més petits a Catalunya

Igual que Galícia, vacunarà als bebès contra la bronquiolitis

Imatge d'arxiu de xeringues amb dosis de la vacuna de la grip.

La Comissió Europea autoritza la comercialització de la setena vacuna contra la covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya té previst inocular als bebès el nou tractament contra el virus respiratorisincitial(VRS), causant de la bronquiolitis, igual que Galícia, que ho va anunciar també dimecres passat. Així ho ha confirmat el conseller de Salut de la Generalitat, ManelBalcells, en ser preguntat durant una visita a la Vall d'Aran (Lleida) sobre si Catalunya faria el mateix que Galícia, que va anunciar recentment que inclouria aquesta vacuna als bebès a partir de tardor.

El president de la Xunta, Alfonso Rueda, va indicar que la immunització contra el virussincitialevitarà reduir en un 80% tant les assistències mèdiques relacionades amb aquest virus, que produeix bronquiolitis i pneumònies en els més petits, com de les hospitalitzacions.

Es tracta delnirsevimab, un anticòs monoclonal que va rebre fa uns mesos la llum verda de l'Agència Europea del Medicament (EMA)i que s'administra quan neixes. Fonts del Departament de Salut català consultades per EFE han indicat que, si bé la Secretaria de Salut Pública preveu incloure aquest anticòs al calendari vacunal dels bebès, encara no està establert quan es procedirà a administrar-lo.

La fase més aguda de laVRSés habitualment a la tardor i, en aquest últim, els hospitals pediàtrics van viure setmanes amb nombrosos casos, la qual cosa va obligar a reforçar i redimensionar els serveis d'hospitalització. ElVRSpot ser especialment greu en nens menors de 2 anys, ja que causa quadres de bronquiolitis -inflamació dels conductes més petits dels pulmons- que sovint requereixen hospitalització.

Actualment, elVRSen nens, que provoca entre 70 i 250 morts anuals, el virus es tracta amb unanticòsmonoclonal que s'administra en néixer i que protegeix durant 4-5 mesos.

tracking