Diari Més

Vuit escoles competiran a la primera semifinal dels premis Lladonosa, el 'masterchef' català

La segona semifinal tindrà lloc el proper 2 d'abril a l'Auditori de Vila-seca, on participaran els alumnes de Lleida i Tarragona

Imatge d'una jornada dels premis Lladonosa que va tenir lloc a Salou.

Vuit escoles competiran a la primera semifinal dels premis Lladonosa, el 'masterchef' catalàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 12 alumnes (sis de Barcelona i altres sis de Girona) de vuit escoles de cuina (cinc de Barcelona i tres de Girona han estat seleccionats per a la primera semifinal dels III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, -més conegut com el 'masterchef' de los estudiants catalans de cuina-, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques (Lleida) sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva 'Les Borges Blanques: Capital de l'oli'. En breu es donaran a conèixer els candidats de Lleida i Tarragona.

MÉS INFORMACIÓ

Tot a punt per a la tercera edició dels Premis Josep Lladonosa, el 'MasterChef català'

El jurat haurà d'avaluar el nivell dels futurs xefs a dues semifinals i escollir vuit finalistes (dos per demarcació): la primera tindrà lloc demà 16 de març de 9 a 19 hores a Barcelona, a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), on participen els alumnes de Girona i Barcelona, i la segona el proper 2 d'abril al Auditori de Vila-seca on participaran els alumnes de Lleida i Tarragona.

L'elecció dels candidats s'ha realitzat després d'analitzar la fitxa tècnica d'una recepta lliure creada pels estudiants, la qualitat dels quals ha impressionat el jurat que presideix Josep Lladonosa amb l'apadrinament dels prestigiosos germans Torres (dues Estrelles Michelín) i Pep Moreno (una Estrella Michelín) com a portaveu.

Enguany, per tal de seguir potenciant el talent gastronòmic al territori, es vol posar en valor el treball de tot l'equip que treballa a la cuina i es crea la nova categoria de servei de sala, amb quatre estudiants de tres escoles de Barcelona.

MÉS INFORMACIÓ

Vila-seca acollirà la segona semifinal del 'masterchef' català

També, amb el suport de la Fundació 'Formació i Treball', s'equipara el Premi Social (el concurs es celebra el proper 22 de març a la seu del Grupo Rull a Lleida) a les altres dues com reconeixement a l'esforç dels alumnes per sortir endavant amb circumstàncies difícils. Per tant, aquest 2023 hi haurà tres premis: millor cuiner, millor responsable de sala i el esmentat premi social.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2020 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

L'elecció del premiat es realitza a través d'un concurs gastronòmic inspirat en el format 'masterchef' en què poden participar totes les escoles d'hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per a concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d'un any.

tracking