Diari Més

Successos

L'oci nocturn demana cursos als instituts sobre com viure la nit

La tendència dels últims mesos, ha indicat, mostra un augment «dels delictes d'agressió sexual»

Imatge d'arxiu de la Sala Razzmatazz de Barcelona.

Els Mossos investiguen un possible homicidi a prop de la discoteca RazzmatazzACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empresaris de l'oci nocturn de Catalunya han demanat a les administracions, davant l'augment de les agressions sexuals i els actes de violència entre joves, que s'organitzin cursos als centres escolars sobre com viure la nit, igual que se'n fan altres sobre seguretat vial o vida sexual.

El secretari general de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON), Fernando Martínez, ha explicat que l'entitat ha elevat aquesta petició a la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona en diverses reunions tècniques en constatar «l'augment de l'agressivitat» i els casos de violència que s'estan registrant a les nits d'oci després de la reobertura total dels locals al final de la pandèmia.

El problema de les agressions sexuals a menors, ha argumentat, «no se solucionarà si no ens impliquem tots, la comunitat». En el cas de les festes nocturnes, «això forma part del concepte de gaudir de la 'nit sana' i de saber el que es pot fer i el que no».

La tendència dels últims mesos, ha indicat, mostra un augment «dels delictes d'agressió sexual», amb un creixement exponencial «semblant al que es va viure al seu dia amb els de salut pública».

«Això, fa poc temps, era impensable», ha remarcat Martínez, que ha subratllat que, «encara que és veritat que ara hi ha més denúncies de les dones i les menors, això no explica l'augment».

En aquest escenari, ha afegit, «FECALON demana també més implicació dels instituts» per formar els joves, que a més «tenen accés en edats molt primerenques a les xarxes socials i a la possibilitat de veure porno grupal sense límit».

«Els instituts -ha seguit- creuen que quan acaben les classes, el tema ja no va amb ells. I els pares deleguen cada vegada més als instituts quan, davant del que està passant, el que hauria d'haver és més implicació de tots» .

Aquesta patronal entén que fer cursos sobre com viure la festa de nit pot ajudar a reduir un problema. «És el camí» per garantir la seguretat i reforçar «l'oci sa».

Segons la federació, els hauria d'impartir personal dels instituts amb els tècnics que ja els ofereixen als empleats dels locals nocturns sobre com actuar davant d'un cas d'agressió sexual. «Saben molt del tema», ha postil·lat.

La presència de la Policia en aquests cursos, ha continuat, és necessària i els cossos de seguretat estan acostumats a donar-los als centres escolars perquè, per exemple, «ja ho fan amb els de seguretat viària» adreçats a nens i joves.

Martínez afirma que l'agressivitat que es registra a l'entorn de diversos locals ha portat fins i tot els controladors d'accés de diverses discoteques «a demanar roba adequada, per evitar, per exemple, ser ferits amb una ganivetada».

tracking