Diari Més

POLÍTICA

Borrell demana accelerar i augmentar l'ajuda militar a Ucraïna: «Menys aplaudiments i més armes»

El cap de la diplomàcia europea dona suport a la proposta d'Estònia de fer compres conjuntes d'armament a la UE.

L'alt representant

Borrell demana accelerar i augmentar l'ajuda militar a Ucraïna: "Menys aplaudiments i més armes"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha demanat aquest diumenge accelerar i augmentar l'ajuda militar a Ucraïna. «Hem de fer molt més i molt més ràpid. Tots els líders europeus han dit aquí que Rússia no pot guanyar la guerra, que Ucraïna l'ha de guanyar. Hem de passar de les paraules als fets. Menys aplaudiments i més subministrament d'armes», ha afirmat Borrell en la seva intervenció a la Conferència de Seguretat de Munic.

De fet, el cap de la diplomàcia europea s'ha mostrat partidari de la proposta d'Estònia de fer compres conjuntes d'armament a nivell europeu per ajudar Kíev. «Estic d'acord amb la ministra Kaja Kallas, estem treballant en això i funcionarà», ha confirmat Borrell.

En paral·lel, ha insistit en la necessitat que Ucraïna ingressi a la Unió Europea. «Ucraïna és membre de la família europea i, després del que ha passat, està clar que ha de pertànyer a la UE», ha comentat Borrell, que ha reconegut però que aquest país de l'est haurà de fer reformes per complir amb els criteris. «Ucraïna té moltes tasques pendents com la lluita contra la corrupció i reformes econòmiques. Resoldre aquests temes mentre cauen bombes és difícil, però Ucraïna vol fer-ho», ha conclòs l'alt representant per a la Política Exterior de la UE.

tracking