Diari Més

Societat

El Parlament commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Durant l'acte, presidit per Alba Vergés, s'han encès sis espelmes que recorden els col·lectius perseguits pel nazisme

Imatge d'arxiu

Turista holandesa és multada a Auschwitz després de fer la salutació nazi per una foto

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament de Catalunya ha commemorat aquest dijous a la tarda el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, que se celebra cada 27 de gener i recorda l'alliberament, el 1945, del camp de concentració i d'extermini d'Auschwitz-Birkenau. L'acte s'ha fet a l'auditori de la cambra catalana i l'ha conduït el periodista Ramon Pellicer. L'ha presidit la vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, i en el transcurs de l'esdeveniment s'han encès sis espelmes que recorden els col·lectius perseguits pel règim nazi. També hi ha hagut lectures dramatitzades de textos de Montserrat Roig a càrrec de l'actriu Marta Marco i un minut de silenci musicat amb la cançó 'El testament d'Amèlia'.

L'esdeveniment també ha comptat amb la interpretació de la cançó de bressol 'Wiegala', de l'escriptora i compositora jueva Ilse Weber. A banda, hi han participat estudiants de batxillerat que aquest any han format part del projecte educatiu de la cambra de record a les víctimes de l'holocaust.

Dos alumnes de cada centre participant han dedicat un parlament a cadascun dels sis col·lectius perseguits pel nazisme, el poble jueu, els represaliats polítics, el poble gitano, el col·lectiu de discapacitats, el col·lectiu LGTBI i els testimonis de Jehovà.

L'acte l'ha clos Vergés i ha acabat amb una nova lectura dramatitzada i amb la interpretació musical de 'Bachianas Brasileiras', d'Heitor Villa-Lobos, composades entre el 1930 i el 1945.

Totes les interpretacions musicals han anat a càrrec d'alumnes del Centre Superior de la Fundació Conservatori del Liceu.

tracking