Diari Més

Trànsit

El SCT ultima un nou contracte amb empreses de grues que permeti assumir la retirada de vehicles abandonats a l'AP-7

L'alliberament dels peatges i l'extinció de la responsabilitat per part d'Abertis obliga el SCT a buscar solucions

Imatge d'un vehicle accidentat i abandonat a l'AP-7 a l'altura de Gelida.

El SCT ultima un nou contracte amb empreses de grues que permeti assumir la retirada de vehicles abandonats a l'AP-7ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) està treballant per tancar un nou contracte amb empreses d'assistència en carretera que permeti retirar de l'AP-7 tots els vehicles accidentats o avariats -pesants o lleugers-, que no tenen inclòs el servei de grua en l'assegurança. Ho han explicat fonts de trànsit a l'ACN, que també han reconegut que des de l'alliberament dels peatges i l'extinció de la responsabilitat d'Abertis per desenvolupar aquestes tasques, han hagut de gestionar contractes menors per respondre davant aquests incidents. Tot plegat després de les crítiques fetes per SAP-FEPOL, que ha alertat de l'increment d'automòbils que romanen a la via o al voral durant un període llarg de temps, i ha reclamat un protocol d'actuació específic.

L'augment del trànsit des de quees van alliberar els peatges ha fet incrementar els sinistres i també les cues a l'AP-7. Amb la voluntat de pal·liar la situació i millorar la seguretat en aquesta via, el passat mes de novembre, el ministeri de Transports i el Servei Català de Trànsit van anunciar diverses mesures, entre d'altres les limitacions de velocitat que s'han implantat en diversos trams de l'autopista.

Amb tot, encara hi ha camí per recórrer, i en aquest escenari, un dels punts sobre els quals cal treballar és en els mecanismes per a retirar els vehicles accidentats o avariats que no disposen de servei d'assistència en carretera a la seva pòlissa d'assegurança. Sovint, aquests procedimentses dilaten en el temps,provocant embusos i cues reiterades. A més, hi ha casos en què, per diversos motius, aquests automòbils sinestratsqueden abandonats durant un llarg període de temps al voral de l'autopista, generant problemes de seguretat per als usuaris de la mateixa. Aquest és el cas d'un turisme que des de fa mesos es troba estacionatal lateralde l'AP-7, a l'alçada de Gelida.

El passat estiu, el Servei Català de Trànsit va signar dos contractes menors amb empreses de grues que cobrien dos trams de l'AP-7. El primer des de Vilafranca i fins a Cerdanyola del Vallès i el segon des de Sant Celoni i fins a Vilafranca. Si bé és cert que aquests acords van permetre agilitar aquests processos de forma temporal, també ho és que van finalitzar a finals de setembre.

Trànsithaassegurat que «en aquestsmoments s'està treballant enun nou contracte que cobrirà tota l'autopista»i que inclourà «els vehicles lleugers – de menys de 3.500 quilos – i també els pesants». Tot i això,ha advertit que ara per ara «la situació queda coberta gràcies a uns contractes menors que funcionaran fins que no s'aprovi el definitiu».

tracking