Diari Més

Agricultura

Acció Climàtica inicia el pagament d'ajudes als municipis tarragonins que van patir les gelades a l'abril

Es beneficiaran localitats de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre

Imatges dels fruiters del Segrià amb les flors cobertes de gel a l'abril.

Acció Climàtica inicia el pagament d'ajudes als municipis tarragonins que van patir les gelades a l'abrilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat aquest dijous el pagament corresponent a les ajudes per a les explotacions agràries afectades per les gelades del mes d'abril passat.

Segons han informat des del Govern, la finalitat d'aquestes ajudes és la compensació de les pèrdues no cobertes per les assegurances agràries de les explotacions de fruita dolça i ametllers afectades i, així, garantir la seva viabilitat econòmica.

Concretament, l'ajuda es fixa en relació al grau d'afectació de cada explotació i l'àmbit d'aplicació se centra als municipis de les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues, l'Urgell, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Pallars Jussà, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, l'Anoia i la Segarra.

Per a aquestes ajudes s'han presentat un total de 2.015 sol·licituds corresponents a una superfície sol·licitada de 25.821,22 hectàrees i, de les rebudes, se'n van rebutjar 222 i es van desistir 174, en no respondre als requeriments d'aportació de documentació en el termini establert.

Finalment, el 15 de desembre passat es van resoldre favorablement 1.465 expedients amb un import de 16.625.685,40 euros, corresponents a 16.645.09 hectàrees dels 1.465 resolts favorablement.

Així doncs, l'import en l'ajuda a càrrec del pressupost del 2022 ha estat de 15.998.904,47 euros que s'ingressen a partir d'avui, mentre que la part restant de 626.780,93 euros anirà a càrrec del pressupost del 2023.

tracking