Diari Més

Trànsit aeri

Sense vols a Catalunya durant una hora per les restes d'un coet xinès

L'artefacte està fent una reentrada descontrolada a l'atmosfera, tot i que la previsió és que caigui al mar

Mapa amb la previsió de la ruta de les restes del coet.

Sense vols a Catalunya durant una hora per les restes d'un coet xinès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport de Barcelona ha suspès tota la seva operativa, tant sortides com aterratges, durant una hora des de les 9.19 hores d'aquest divendres a conseqüència de la reentrada d'un coet xinès en l'atmosfera, que afecta part de l'espai aeri espanyol.

Fonts aeroportuàries han assenyalat que la interrupció del trànsit aeri durant aquesta hora provocarà demores durant tota la jornada, si bé encara és aviat per a preveure com evolucionarà la situació.

La suspensió de les operacions aèries afecta també a altres aeroports de Catalunya, així com de les Illes Balears, Aragó i Navarra, segons les mateixes fonts.

Eurocontrol ha informat de la reentrada no controlada d'un coet xinès en l'atmosfera, la qual cosa ha obligat a establir restriccions en l'espai aeri que poden afectar el trànsit, en forma de retards en terra i desviaments de ruta en vol, segons han informat els controladors aeris en el seu compte de Twitter.

Es tracta del coet CZ-5B, que mesura 18 metres i pesa 23 tones. És un dels més grans que ha entrat a l'atmosfera en els últims anys i està previst que aquest matí caigui sobre l'oceà Índic.

tracking