Diari Més

Sanitat

L'atenció primària inclourà el servei de fisioteràpia

El Col·legi de Fisioterapeutes espera que Salut compleixi el «compromís anunciat» que l'any que ve hi hagi un fisioterapeuta a cada CAP

Inicialment hi haurà fisioterapeutes a 30 CAP de Catalunya.

L'atenció primària inclourà el servei de fisioteràpiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fisioterapeutes han celebrat la mesura «llargament esperada» de la incorporació del servei a l'atenció primària, després que el Departament de Salut hagi anunciat que hi haurà fisioterapeutes a 30 CAP. El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha recordat en un comunicat que aquesta és una «demanda històrica» que contribueix «decisivament» a la millora de la salut de la població. L'entitat també desitja que es compleixi el «compromís anunciat» per Salut segons el qual l'any 2023 hi haurà almenys un fisioterapeuta a cada CAP. Amb tot, el col·legi segueix reclamant fer possible l'accés directe a fisioteràpia a l'atenció primària per reduir llistes d'espera en patologies d'alta prevalença i baixa complexitat com ara lumbàlgies.

A parer del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l'accés directe a fisioteràpia a l'atenció primària permetria «reduir la pressió sobre el sistema posant la ciutadania al centre».

tracking