Diari Més

Cinquè aniversari 1-O

L'acte de les entitats independentistes per l'1-O aplega 11.000 persones, segons la Guàrdia Urbana

Carme Forcadell i Marta Rovira han rebut una xiulada durant la concentració a l'Arc de Triomf de Barcelona

L'acte de les entitats independentistes per l'1-O aplega 11.000 persones, segons la Guàrdia UrbanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concentració per commemorar el cinquè aniversari de l'1-O a l'Arc de Triomf de Barcelona ha congregat 11.000 persones, segons la Guàrdia Urbana; i 60.000, segons el Consell per la República. 'Defensem l'1 d'octubre, guanyem la independència' ha estat el lema de l'acte unitari convocat pel Consell de la República, Òmnium, l'ANC, l'AMI, la Intersindical i la Cambra de Comerç.

Els partits independentistes –ERC, Junts i la CUP- han participat a la cita, que arriba després de la trencadissa al Govern. La concentració ha començat amb una intervenció de la que fa cinc anys era presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que com Marta Rovira ha rebut una xiulada, i el tancament el farà el llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha assistit a la concentració, tal com confirmen a l'ACN fonts de la Presidència. Entre els membres del Govern que sí hi ha els consellers Alsina,Verge, Argimon, Giró, Geis, Cervera i Cambray. També l'exvicepresident del Govern, Jordi Puigneró, destituït aquesta setmana.

tracking