Diari Més

Debat independentista

L'ANC planteja al Govern declarar la independència el segon semestre de 2023

El president Aragonès es reuneix aquest dimarts amb Òmnium, l'AMI i l'Assemblea

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en la seva intervenció durant l'acte polític de la manifestació de la Diada a Barcelona.

L'ANC planteja al Govern declarar la independència el segon semestre de 2023ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) proposarà avui al Govern, a institucions i als partits declarar la independència de Catalunya el segon semestre de 2023, coincidint amb la presidència d'Espanya del Consell d'Europa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reuneix des de les 16.30 hores amb els presidents de les tres entitats independentistes, Xavier Antich (Òmnium), Dolors Feliu (ANC) i Jordi Gaseni (*AMI), en una trobada a porta tancada.

En declaracions a la premsa en la plaça Sant Jaume abans de l'inici d'aquesta reunió, Feliu ha indicat que el fet de declarar la independència coincidint amb la presidència d'Espanya del Consell de la Unió Europea donarà «visibilitat» i farà més difícil «la repressió»: «És una finestra d'oportunitat que no podem desaprofitar».

L'ANC també proposarà als partits independentistes que aprovin en el debat de política general del Parlament una resolució que expressi la «voluntat» i el «compromís» de declarar la independència en 2023.

Feliu considera que l'aprovació d'aquesta resolució en el debat podria «marcar l'1-O» i «cridar a la mobilització» ciutadana que «ha de fer possible» la independència.

Per a l'ANC, que planteja en solitari aquesta proposta per a declarar la independència, sense consensuar-la amb la resta d'entitats independentistes, les circumstàncies de 2023 seran diferents a les de l'any 2017 per les nombroses «resolucions internacionals» dels últims mesos.

tracking