Diari Més

Empresa

Catalana Occidente compra el grup funerari Mémora per 387,5 milions d'euros

El grup gestiona diversos tanatoris i funeràries al Camp de Tarragona

Una imatge d'arxiu del tanatori de Mémora, al carrer Bèlgica.

Mémora demana permisos per obrir un forn crematori al TecnoparcOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalana Occidente ha assolit un acord aquest divendres per comprar el grup Mémora a l'inversor global Ontario Teacher's Pension Plan Board i a l'equip de direcció de la funerària per 387,5 milions d'euros. Segons l'asseguradora, el valor estimat de la companyia que ha adquirit és de 600 milions. La compra està condicionada a l'aprovació de les autoritats reguladores tant a Espanya com a Portugal, on també opera el grup funerari. D'aquesta manera, Catalana Occidente augmenta la presència al sector dels enterraments i les incineracions a l'Estat i entra al mercat portuguès. Mémora ostenta la propietat o la gestió de 139 tanatoris, 39 crematoris i 18 cementiris. Dona feina a unes 1.500 persones i gestiona uns 50.000 serveis anuals.

Al Camp de Tarragona estanpresents aReus, Torredembarra, Valls, Cambrils, Montblanc, Salou i les Borges del Camp. Tambéestá en fase de construccióun nou tanatorio a Tarragona.

Ontario Teacher's Pension Plan Board va entrar al capital del grup Mémora fa cinc anys i el seu director general, Jean-Charles Douin, ha afirmat que ara en surten havent acomplert el pla d'inversions previst.

El juliol del 2017 s'anunciava l'entrada del fons de pensions canadenc al grup funerari per 500 milions d'euros.

tracking