Diari Més

Successos

Localitzen prop de 3.000 bombones de butà apilades sense cap seguretat per vendre-les a Nigèria

Les volien transportar il·legalment al país africà com un article de luxe

Localitzen prop de 3.000 bombones de butà apilades sense cap seguretat per vendre-les a Nigèria

Localitzen prop de 3.000 bombones de butà apilades sense cap seguretat per vendre-les a NigèriaMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han localitzat un total de 2.919 bombones de butà emmagatzemades sense cap tipus de mesura de seguretat en un descampat de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Les bombones, robades en diferents empreses d'Espanya i Portugal, estaven apilades a terra i en remolcs en un solar que s'utilitzava com a magatzem il·legal per a la gestió de residus.

Els agents van desmantellar el recinte i van denunciar penalment els tres arrendataris, que volien transportar les bombones de butà fins a Nigèria per vendre-les a un preu molt elevat com a articles de luxe. Els envasos –tot i estar buits- mantenen un 10% de gas al seu interior i s'havien acumulat fins a 3.500 litres de gas en pèssimes condicions de salubritat i seguretat.

L'operació conjunta de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Policia Local de Montcada i Reixac es va produir el 21 de juny i un dels tres investigats ja tenia antecedents previs per apropiar-se indegudament de bombones de butà amb l'objectiu d'enviar-les a l'Àfrica.

En aquesta ocasió, tenien la intenció de traslladar-les a Nigèria per via marítima en contenidors, juntament amb electrodomèstics, maquinària i altres objectes que també es van localitzar al descampat de Montcada i Reixac. En paral·lel, els agents van denunciar administrativament un dels investigats per no disposar dels registres obligatoris per a la gestió de residus i per desenvolupar l'activitat sense autorització legal.

Els Mossos van retornar les bombones intervingudes a les empreses propietàries.

tracking