Diari Més

Societat

El Govern aprova la gratuïtat del P2 públic i en garanteix el finançament per a exercicis futurs

S'aplicarà ja el proper curs 2022-2023 juntament amb la concessió de subvencions per les llars d'infants privades

Detall de dos infants en una escola bressol.

Educació invertirà 90 MEUR el 2022 per fer gratuït el P2 a partir del curs vinentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimarts l'escolarització gratuïta per a les famílies de P2 en les escoles bressol públiques, i al mateix temps ha acordat garantir el finançament en els propers exercicis. Segons l'executiu, la seva gratuïtat facilitarà l'accés de les famílies a aquest nivell educatiu, aportant beneficis de caràcter pedagògic i social. D'aquesta forma, a partir del proper curs escolar 2022-2023 ja s'aplicarà l'exempció de la quota en les llars d'infants de titularitat de la Generalitat. El mateix passarà amb els abonaments de les famílies de les escoles bressol i llars d'infants de titularitat municipal - mitjançant el finançament per part de la Generalitat – que suposa un mòdul fix de 1.600 euros per plaça ocupada i any.

D'altra banda, l'acord garanteix la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a les llars d'infants de titularitat privada perquè s'apliquin a les famílies els descomptes corresponents i proporcionals per P2. Està fixat en un import de 800 euros per cada alumne i curs, i 800 euros addicionals per a l'alumnat vulnerable.

Finalment, s'assegura el finançament per als cursos escolars 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025 i 2025-2026 i - d'acord amb les disponibilitats pressupostàries – preveu incorporar el finançament del primer i segon curs del primer cicle d'educació infantil.

tracking