Diari Més

Consum

Damm, preocupada perquè a final d'any la gent podrà gastar menys en hostaleria

L'empresa cervesera confia, però, en assolir un bon estiu gràcies al turisme

Demetrio Carceller Arce, president executiu de Damm.

Damm, preocupada perquè ha final d'any la gent podrà gastar menys en hostaleriaDamm

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa cervesera Damm confia a aconseguir «resultats positius» aquest estiu gràcies a la «bona evolució del turisme i l'increment de la despesa en restauració», però està preocupada «per la possible disminució de la demanda en hostaleria durant el segon semestre de l'any per la menor renda disponible».

Així ho ha assegurat el president executiu de la companyia, Demetrio Carceller, durant la junta general d'accionistes de Damm, celebrada aquest dimarts a Barcelona, ha informat l'empresa en un comunicat.

Damm ha donat llum verda als comptes de 2021, any que en va facturar 1.488 milions, un 21,5% més que en 2020, i que va aconseguir un benefici de 121,3 milions d'euros.

Carceller ha mostrat en la junta la seva inquietud per l'efecte que l'increment en els costos pot tenir sobre el negoci de Damm.

«Les nostres previsions per a 2022 s'han vist marcades pel context d'inflació en el qual ens trobem i l'alt increment registrat en els costos de les matèries primeres, materials d'envasament i l'energia», ha dit.

En aquesta línia, ha mostrat la seva preocupació per aquesta possible disminució de la demanda en hostaleria a causa d'una menor renda disponible en el segon semestre de l'any.

«Som optimistes amb la bona evolució de les nostres vendes durant aquest exercici, però ja estem suportant una forta pressió sobre els nostres marges operatius», ha afegit Carceller.

Carceller ha aprofitat la seva compareixença davant els accionistes per a repassar l'evolució del negoci durant 2021, un exercici marcat encara pels efectes de la pandèmia.

«Malgrat el complicat inici d'any que vivim, la progressiva desaparició de les restriccions a l'hostaleria i la recuperació del turisme nacional ens va permetre tancar l'any aconseguint una facturació que va superar els anivellis prepandèmia», ha destacat el directiu.

D'altra banda, Damm ha mantingut el compromís amb els accionistes i ha donat llum verda a un dividend de 24 cèntims per acció amb càrrec a 2021, al mateix nivell que en 2019.

Damm va escometre durant el passat exercici una inversió de 25 milions d'euros destinada a l'ampliació de la seva fàbrica del Prat de Llobregat que permetrà generar un total de 50 nous llocs de treball durant aquest any.

Així mateix, la cervesera va destinar més de 35 milions d'euros a la construcció del seu nou centre logístic, que donarà ocupació a més de cent persones.

tracking