Diari Més

Societat

Neixen al Zoo de Barcelona pollets de faisà d'Edwards, una espècie en perill crític d'extinció

No es tenen registres de l'espècie en el seu hàbitat natural des del 2000

Pollets de faisà d'Edwards que han nascut al Zoo de Barcelona.

Neixen al Zoo de Barcelona pollets de faisà d'Edwards, una espècie en perill crític d'extincióZoo de Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat mes d'abril van néixer al Zoo de Barcelona quatre pollets de faisà d'Edwards, una espècie endèmica del Vietnam que està en perill crític d'extinció, segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. De fet, des del 2000 no es tenen registres de l'espècie en el seu hàbitat natural, fet que es dona per fenòmens com la pèrdua del seu hàbitat, la caça i la defoliació provocada per la guerra del Vietnam. Per això, es pensa que es pot haver extingit en el seu hàbitat natural. Actualment, la població mundial de faisà d'Edwards està formada per 124 mascles, 108 femelles i 47 individus que encara no han estat sexats.

El Zoo de Barcelona compta actualment amb sis individus d'aquesta espècia, incloent-hi les cries. La instal·lació participa en el programa europeu d'espècies en perill EAZA Ex-situ Programme (EPP), que està coordinat per l'Associació Europea de Zoos i Aquaris, per facilitar la reproducció del faisà d'Edwards.

L'ONG VietNature treballa conjuntament amb EAZA i l'Associació Mundial per als Faisans per tornar a introduir l'espècie a la natura. A través d'un pla d'acció conjunt, s'han destinat més de 700 hectàrees d'una reserva al Vietnam per a la preservació de l'espai i poder incorporar individus de l'espècie en el futur. L'objectiu del projecte és poder-los tornar a introduir l'any 2029.

tracking