Diari Més

Spcietat

«Així no es pot viure»: manifestació a Barcelona contra l'encariment de la vida

Els manifestants denuncien que tenir treball «ja no és garantia de poder viure dignament»

La capçalera de la manifestació convocada per una cinquantena d'enitats al centre de Barcelona contra l'encariment «insostenible» de la vida.

«Així no es pot viure»: manifestació a Barcelona contra l'encariment de la vidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones han participat aquest dissabte en una manifestació en el centre de Barcelona contra l'encariment dels preus de l'habitatge, de l'energia i dels productes bàsics, i han denunciat que així «no es pot viure».

La manifestació, amb uns 700 participants segons la Guàrdia Urbana, ha arrencat a la plaça Universitat i ha continuat per carrers cèntrics de la capital catalana, una de les ciutats espanyoles amb els lloguers més cars, amb pancartes com «amb aquests preus no podem viure», «pel dret a l'habitatge» o «Stop desnonaments».

En el manifest, els convocants han denunciat que l'habitatge s'ha convertit «en un luxe», perquè tenir treball ja no és «garantia de poder viure dignament».

A aquest problema cal afegir la crisi derivada de la covid, que ha afectat els ingressos de les llars, i la pujada del preu de l'energia, la qual cosa s'ha traduït en «un encariment generalitzat del cost de la vida sense precedents» i que resulta «insuportable» per a les famílies.

Per això, els manifestants han exigit acabar amb els desnonaments i expropiar els pisos de bancs i fons voltor, així com la reinstauració de la llei catalana de preus del lloguer que va suspendre la justícia.

També «democratitzar» l'energia amb, entre altres mesures, prohibir el tall de subministraments a qui no pot pagar la factura; uns salaris mínims i acabar amb la persecució judicial als activistes antidesnonaments.

Un centenar d'organitzacions han donat suport a la protesta, entre elles el Sindicat de Llogaters, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Marea Blanca o USTEC, així com els partits CUP i Catalunya En Comú.

tracking