Diari Més

Política

Maragall: «Per mantenir el poder tot s'hi val, fins i tot l'ajuda del CNI»

El líder republicà a l'Ajuntament de Barcelona denuncia una «alteració democràtica» de les últimes municipals

El tinent d'alcalde, Jaume Collboni, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president del grup municipal d'ERC a barcelona, Ernest Maragall.

Maragall: «Per mantenir el poder tot s'hi val, fins i tot l'ajuda del CNI»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat una «alteració democràtica» de les últimes municipals després que 'La Vanguardia' hagi publicat que un dels objectius de l'espionatge del CNI era conèixer les negociacions per l'Alcaldia de Barcelona. «Per mantenir el poder tot s'hi val, fins i tot l'ajuda del CNI», s'ha queixat a Catalunya Ràdio. «Jo si fos Collboni o Colau m'ho pensaria dues vegades abans de continuar amb aquesta tranquil·litat en els seus càrrecs sabent que ells són també objecte d'una manipulació democràtica explícita», ha afegit. Sobre Manuel Valls, ha dit que «va ser un joguet més dintre d'aquesta operació d'estat». Segons ell, «va complir amb la seva feina, amb l'encàrrec que havia rebut».

En preguntar-li si estava demanant alguna cosa a Colau i a Collboni, Maragall ha assegurat que no, i ha afegit: «Espero que siguin dignes de les seves responsabilitats».

Maragall ha considerat molt greu «que es consideri que ERC pot participar en unes eleccions però el que no pot és guanyar-les». «És una alteració fonamental del caràcter democràtic d'unes eleccions», s'ha queixat.

Les informacions publicades aquest diumenge, ha continuat, «demostren que allò no eren unes negociacions, perquè tot estava predeterminat, preparat, tot estava vigilat perquè aquelles converses no poguessin tòrcer el que ja estava decidit amb coneixement de la senyora Colau».

Maragall ha conclòs que l'Estat «potser tenia por d'un 14 d'abril», i ha insistit que aquestes informacions «afecten molt greument la legitimitat i la validació democràtica d'aquelles eleccions».

tracking