Diari Més

Economia

L'empresa catalana AIS optimitzarà el sistema de gestió financera del banc públic de Cap Verd

La consultora implantarà un sistema de gestió que multiplicarà la capacitat del banc públic del país africà per avalar els projectes de les pimes locals

L'empresa catalana ha guanyat la licitació del Banc Mundial

L'empresa barcelonina AIS optimitzarà el sistema de gestió financera del banc públic de Cap VerdPixabay.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa catalana Aplicacions d'Intel·ligència Artificial (AIS) ha guanyat una licitació del Banc Mundial per optimitzar el sistema de gestió financera del banc públic de Cap Verd. Aquesta entitat (Pro-Garante) compta amb una capacitat limitada per gestionar uns 500 avals. Amb la implementació del nou sistema, Pro-Garante podrà multiplicar per deu la seva capacitat per atendre les peticions d'avals per a projectes de petites i mitjanes empreses locals. AIS és una consultora especialitzada en la gestió del risc i la transformació digital de la banca i compta amb 80 treballadors. Amb aquesta operació consolida la introducció al continent africà on preveu obrir una filial. Per accedir a aquest projecte, AIS ha comptat amb el suport d'ACCIÓ.

Segons informa el Departament d'Empresa i Treball, la tecnologia d'AIS permetrà a Pro-Garante disposar d'una eina que digitalitzi les operacions en un sistema únic i centralitzat. A més, també permetrà poder avaluar el risc ('rating') de les operacions. D'aquesta manera, el banc públic de Cap Verd pretén millorar els seus serveis per estimular l'accés al finançament de les petites i mitjanes empreses locals per tal d'impulsar l'economia d'aquesta illa, antiga colònia portuguesa, situada a l'oest de la costa africana.

El responsable de desenvolupament de negoci d'AIS a l'Àfrica, Daniel Torrents, assegura que el Banc Mundial ha valorat de la seva proposta el fet que són «especialistes en la implantació de sistemes de garanties financeres amb una àmplia experiència a Espanya, el Marroc i bona part de l'Amèrica Llatina». A més, assegura que treballen perquè la modernització de la gestió financera a països com Cap Verd «ajudi a fer aflorar part de l'economia submergida i, per tant, a millorar la recaptació d'impostos i els serveis públics».

El projecte, que té estipulada una durada màxima d'un any, es realitzarà en paral·lel des de Catalunya i localment a Cap Verd. Aquesta és la sisena licitació del Banc Mundial obtinguda per l'empresa catalana. Per a la consecució d'aquest projecte, AIS ha comptat amb el suport d'ACCIÓ a Barcelona i de l'Oficina Exterior a Washington.

L'empresa es va fundar el 1987 i té la seu a Barcelona. A més, disposa de quatre oficines a l'Amèrica Llatina (Buenos Aires, Bogotà, Santiago de Xile i Ciutat de Mèxic). AIS està especialitzada en l'anàlisi de dades i el desenvolupament de sistemes de suport a la presa de decisions, aplicant tècniques d'intel·ligència de negoci i d'intel·ligència artificial, com el'machine learning'. Entre d'altres, disposa de models d'avaluació de sol·licituds de crèdit, de detecció del frau o de'software'especialitzat per gestionar aquests models i fer un seguiment del risc de les entitats.

tracking