Diari Més

Desig de maduixes amb nata durant l'embaràs? La ciència en descobreix la causa

Identifiquen els mecanismes neuronals responsables dels antulls

Durant l'embaràs les dones exprimenten canvis en les connexions funcionals dels circuits de recompensa.

Desig de maduixes amb nata durant l'embaràs? La ciència en descobreix la causaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi identifica els mecanismes neuronals responsables dels antulls durant l'embaràs. La recerca, fet en femelles de ratolí, mostra que l'embaràs indueix una reorganització dels circuits relacionats amb la motivació i el desig que impulsen a menjar productes dolços i calòrics. Els antulls persistents de la mare afecten el metabolisme i els circuits neuronals que regulen la ingesta d'aliments de la descendència, la qual cosa pot comportar un augment del pes, ansietat i trastorns alimentaris en els fills. El treball, encapçalat per investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), s'ha publicat a la revista 'Nature Metabolism'.

Segons els resultats de la investigació, durant l'embaràs, el cervell de les femelles de ratolí experimenta canvis en les connexions funcionals dels circuits de recompensa, així com dels centres gustatius i sensoriomotors. A més, igual que les dones embarassades, les femelles de ratolí són més sensibles als dolços i desenvolupen conductes d'ingesta compulsiva d'aliments calòrics.

Els investigadors van observar que els nivells de dopamina, així com l'activitat del seu receptor D2R augmentaven al nucli accumbens, una regió cerebral implicada en el circuit de recompensa. Aquestes cèl·lules neuronals, i la seva alteració, també serien les responsables de l'aparició dels antulls, ja que l'ansietat pel menjar, típica de l'embaràs, va desaparèixer després de bloquejar-ne l'activitat.

tracking