Diari Més

Les quarantenes a Primària s'acabaran abans d'acabar el febrer encara que no hi hagi acord estatal

Plaja avança que també s'està treballant perquè tampoc n'hi hagi a secundària però no ha dit a partir de quan

La llista ordenada definitiva es publicarà el 7 de maig.

El període de preinscripció per a infantil, primària i ESO es tanca amb 138.569 sol·licitudsEducació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern assegura que no hi haurà quarantenes a Primària a les escoles de Catalunya abans d'acabar el febrer encara que no hi hagi acord a nivell estatal sobre aquesta qüestió. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha confiat que hi haurà acord en el marc de la reunió estatal que s'ha de fer en els pròxims dies i ha recordat que l'executiu vol aixecar les quarantenes generalitzades per als més petits a partir del 21 de febrer. En cas que no hi hagi acord, el Govern farà el pas igualment. A més, ha avançat que l'executiu està treballant també perquè els alumnes de secundària que no estan vacunats tampoc n'hagin de fer però no ha concretat a partir de quan s'aplicaria.

Plaja ha subratllat que la decisió d'aixecar les quarantenes a les escoles està avalada per la societat catalana i la societat espanyola de pediatria.

Actualment han de fer quarantena els nenes i nenes que no tenen pauta completa en cas que hi hagi un mínim de 5 positius a l'aula o un 20%. Així doncs, quan s'aixequin les quarantenes només s'hauran de confinar els alumnes positius o contactes estrets amb símptomes.

tracking