Diari Més

Política

Cs i PPC veuen amb «nerviosisme» l'impuls del partit hereu de Valls

La formació Valents celebrarà el seu congrés fundacional entre febrer i març amb Eva Parera com a líder

El president de Cs al parlament, Carlos Carrizoa; el de Vox, Ignacio Garriga; i el del PPC, ALejandro Fernández.

Cs i PPC veuen amb «nerviosisme» l'impuls del partit hereu de VallsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cs i PPC veuen amb recel l'impuls de Valents, el partit hereu de Manuel Valls, que té com a objectiu unir el constitucionalisme. La nova formació, que es presentarà aquest dissabte al Born de Barcelona, està impulsada per Eva Parera, diputada dels populars al Parlament, i que ha fitxat dos exdiputats de Cs. De fet, des de Cs i PPC admeten el seu «nerviosisme» per l'impuls de Valents, partit que veuen com una «OPA». «Hi ha molta tensió interna», expliquen fonts dels dos partits, consultades per l'ACN, després de constatar que Valents ja els comença a «arrabassar actius». «Això preocupa, perquè són gent amb diners, van forts, i volen part del pastís», afegeixen. El nou partit celebrarà el congrés fundacional entre els mesos de febrer i març. De moment, Valents, abans de néixer i constituir la direcció política, ja haaconseguit sumar a les seves filesJeanCasteli Jorge Soler, dos exdiputats de Cs per Girona i Lleida, respectivament. El mateix va passar amb la marxa de l'exregidora liberalMarilénBarceló, de l'Ajuntament de Barcelona, i tres regidors més del municipi de Sitges.

Joan López Alegre, impulsor del nou partit -i exdiputat del PPC- afirma, sobre el transfuguisme, queCsipopulars «s'han de fer mirar el motiu pel qual la gent se'ls en va». «Ara estan en una situació de gran debilitat. Nosaltres els deixem la porta oberta», sosté en conversa amb l'ACN. Alegre, que veu el seu nou partit com «laUPNcatalana que es quedarà a Catalunya», afegeix que «siPPCiCsfossin grans màquines electorals, Valents no naixeria».

Així mateix,NachoMartinBlanco, portaveu de Cs al Parlament, considera que el nou partit de Pareravol «fragmentar el constitucionalisme».Nega que hi hagi «tensions internes», tot i que mostra «respectecap a les veus que ho puguin dir». «Aquest nou partit està afeblint les bigues mestres i no és la millor manera de defensar el constitucionalisme», denuncia. MartinBlancocreu que els casos de transfuguisme «sonfaves comptades» i que, «en general», veu «bon ànim» entre els regidors que Cs té a Catalunya.

Tanmateix,des delPPC prefereixen, de moment, no fer cap comentari el respecte. El portaveu del grup parlamentari de Vox, Joan Garriga, per la seva banda, celebra que hi hagi un nou partit que «controli el separatisme», tot i que «se'ls veu com una versió 3.0 de Cs i PPC». També en declaracions, a l'ACN, Garriga-amb certa ironia-els convida «a aglutinar forces» de cara a les pròximes eleccions.

tracking