Diari Més

Atemptats 17A

El Parlament denúncia davant la Fiscalia les insinuacions de Villarejo sobre el vincle del CNI amb els atemptats del 17A

S'ha acordat aquest dimarts en la reunió de la Mesa, amb el suport d'ERC, JxCat i CUP, però no del PSC

Pla general lateral de l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo.

Diversos polítics catalans reclamen esclarir el 17A després que Villarejo vinculi els atemptats amb el CNIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Parlament català ha presentat una denúncia davant Fiscalia en la qual demana que s'investiguin les insinuacions de l'excomissari José Villarejo sobre el suposat vincle del CNI amb els atemptats gihadistes a Barcelona i Cambrils a l'agost de 2017.

Una via legal que, en canvi, ha estat descartada ara com ara des delGovernde la Generalitat, que avui mateix ha acordat instar al Govern central a obrir una comissió de recerca per a aclarir aquestes «gravíssimes acusacions».

Segons ha explicat en roda de premsa la portaveu delGovern, PatríciaPlaja, el gabinet jurídic de la Generalitat va estudiar el recorregut d'una possible acció legal, però va concloure que Villarejo, com a part de la causa, podria acollir-se al dret de defensa i, per tant, «tindria dret a poder mentir o no declarar».

És per això que l'Executiu de PereAragonèsha considerat que «la forma més vàlida, útil i més eficient» és la via de reclamar una comissió d'investigació a la Moncloa, segonsPlaja.

En contraposició, des delParlamentsi que s'ha optat per acudir a la Fiscalia, com s'ha acordat aquest dimarts en la reunió de la Mesa, amb el suport d'ERC,JxCati CUP, però no del PSC, que ha argumentat que ja hi ha hagut una comissió d'investigació alParlamentsobre aquest tema, segons han explicat fonts parlamentàries.

La presidenta delParlament, Laura Borràs, va anunciar la setmana passada que encarregava aquesta denúncia als serveis jurídics de la cambra catalana, després que Villarejo insinués que l'atemptat del 17A va ser conseqüència d'un «error greu» de l'exdirector del CNI FélixSánzRoldán que, segons la seva versió, «va calcular malament les conseqüències per donar-li un petit ensurt a Catalunya"».

tracking