Diari Més

Política

Álvarez de Todelo reclama un líder pel constitucionalisme a Catalunya: «I si no el troben, que se l'inventin»

La popular demana més «llibertat i marge» pels diputats al Congrés

Cayetana Álvarez de Toledo, i el periodista Álex Sàlmon, durant la presentació del seu llibre al Círculo Ecuestre de Barcelona.

Álvarez de Todelo reclama un líder pel constitucionalisme a Catalunya: «I si no el troben, que se l'inventin»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cayetana Álvarez de Toledo, diputada popular per Barcelona al Congrés dels Diputats, ha fet una crida a una «refundació del constitucionalisme a Catalunya». La popular ha demanat «sumar forces i deixar de banda les diferències», urgint els dirigents polítics conservadors a unir-se per buscar un candidat. «S'ha de buscar, i si no el troben que se l'inventin», ha reclamat. Álvarez de Toledo ha reaparegut al Círculo Ecuestre de Barcelona per presentar el seu llibre, 'Políticament indesitjable', on ha evitat respondre a preguntes sobre el seu futur polític. «És secundari, ningú sap», ha dit. La popular sí que ha manifestat el seu desig de demanar als partits polítics més «llibertat i marge» pels seus diputats al Congrés.
Durant la conferència què ha estat moderada pel periodista Álex Sàlmon, Álvarez de Toledo ha manifestat la seva convicció que el procés «s'ha acabat convertint en una qüestió sentimental, sense possibilitat de pacte». A més a més, ha reiterat les comparacions entre Barcelona i Madrid, qualificant a la capital catalana com a «decadent» i a la madrilenya «d'efervescent». També, ha dit que cal «un fred anàlisi» per saber tot el que ha passat amb el procés.

La diputada popular ha manifestat que vol que Barcelona i «llibertat» tornin «a ser sinònims», en el marc de la gestió política que s'ha fet de la ciutat en els darrers anys. A la conferència, a la què no hi ha assistit cap membre destacat del PPC ni tampoc de la direcció catalana, Álvarez de Toledo ha posat com a exemple de «bona gestió política» la d'Isabel Diaz Ayuso a la Comunitat de Madrid. «Pablo Casado té l'obligació de protegir y enfortir Espanya», s'ha limitat a dir, en parlar justament de la rivalitat interna entre aquests dos lideratges..

Álvarez de Toledo creu que s'ha de passar a una política de «desplegament i deslegitimació del nacionalisme». Així mateix, ha assegurat que el més adient per a Catalunya i Barcelona és dotar el constitucionalisme de «presència, prestigi i pressupost».

tracking