Diari Més

Els alumnes tornen a les escoles amb quarantenes menys rígides

A infantil i primària només hauran de confinar-se en cas que hi hagi 5 positius o més a l'aula

Dos adolescents amb motxilles a l'esquena abans d'entrar a classe.

escola, institut, alumnes, covid-19, pandèmia, quarantena, positius, classe, joves, adolescentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes tornen aquest dilluns a les aules amb uncanvi en el protocol sobre quarantenes als centres educatius per covid-19. Aquest nou protocol contempla que a infantil i primàriaúnicament hauran de fer quarantena quan hi hagi cinc casos o més a l'aula, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. A les escoles bressol se seguirà el mateix criteri. Els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa tampoc hauran de fer quarantena.

En el cas desecundària i FPesconfinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estiguin vacunats.

En el cas de les activitats extraescolars,a infantil i primària s'hauran de confinartot el grup quan hi hagi un positiu.

Tests d'antígens

El Govern de la Generalitat oferirà un test d'antígens gratuït a tots els alumnes d'un grup de convivència estable si hi haun positiu a l'aula. El grup no s'haurà de confinar però si fer la prova per detectar la covid-19.

Les proves es farana les farmàcies de manera supervisada, als infants de primària. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes immunitzats de secundària, com ja es feia en el primer trimestre. Als grups d'infantil, de menys de 5 anys, les proves es faran als CAP's.

Els testos es faran el mateix dia que s'hagi comunicat el positiu o l'endemà.

tracking