Diari Més

El TSJC avala la pròrroga de les restriccions per la covid-19 durant dues setmanes més

L'oci nocturn es mantindrà tancat i segueixen prohibides les trobades socials de més de deu persones

Pla obert de diverses taules amb comensals dins d'un restaurant.

El Govern amplia a 10 els comensals per taula a l'interior de restaurants i autoritza el 60% de públic als grans espaisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat prorrogar 14 dies més el toc de queda i la limitació de les trobades socials a deu persones, així com mantenir el límit al 70% d'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, i requerir l'ús de passaport covid en establiments com gimnasos i restaurants. El vistiplau del TSJC arriba després que el Govern registrés al tribunal dimarts les restriccions que afecten drets fonamentals. Tant el toc de queda com la limitació de trobades van entrar en vigor el 24 de desembre per dues setmanes i per tant requerien d'una pròrroga per seguir vigents.
Aquest cop la fiscalia no s'ha oposat al toc de queda ni a la limitació de trobades socials de màxim 10 persones i veu justificat mantenir les mesures, tot i que sí que s'hi va mostrar en contra abans del Nadal.

En concret, el TSJC ha autoritzat el toc de queda d'una de la matinada a sis del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb un índex d'incidència acumulada a 7 dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista actualitzada pel Govern inclou un total de 132 poblacions, nou dels quals són municipis illa.

També s'ha avalat la limitació de reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones, i restringir al 70% l'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, així com mantenir l'ús de passaport covid en establiments com gimnasos i restaurants.

tracking