Diari Més

S'obre la tercera dosi de la vacunació a la franja del 55 als 59 anys

Paral·lelament, prioritza el reforç per als majors de 60 i per als vacunats de qualsevol edat amb AstraZeneca i Janssen

Una professional de l'Hospital Clínic rep la tercera dosi de la vacuna.

Pfizer i BioNTech asseguren que una tercera dosi de la vacuna neutralitza la variant òmicronACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones de 55 a 59 anys ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la covid-19, després que Salut hagi obert aquest dimarts a les 14 h aquest grup d'edat al portal de vacunació. Aquest dimecres ho farà per al grup de 50 a 54 anys.

Paral·lelament, Salut prioritza la dosi de record per a les persones majors de 60, que són les que poden tenir més complicacions en cas d'infecció; també, als vacunats amb AstraZeneca i de Janssen de qualsevol edat que faci més de tres mesos de l'última dosi. Rebre la dosi de reforç augmenta la immunitat, l'allarga i ajuda a reduir el risc d'ingressar a l'hospital. Els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps i la dosi de record és també la prevenció més efectiva davant la variant òmicron.

Els responsables sanitaris insisteixen en els darrers dies en la importància de rebre la tercera dosi quan toqui per augmentar la protecció davant la variant òmicron i més en plena sisena onada. També recalquen que cal demanar cita prèvia.

La cita es pot demanar avacunacovidsalut.cat.

Podran rebre la vacuna si fa més de sis mesos que van rebre la segona dosi de Pfizer o Moderna, i de tres si es van vacunar amb Astrazeneca.

tracking