Diari Més

Toc de queda i tancament de l'oci nocturn per Nadal

El Govern planteja noves mesures per combatre l'augment dels contagis per covid-19 a partir de la nit de dijous

Josep Maria Argimon

Josep Maria Argimon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la situació del gran augment de contagis de covid-19, la Generalitat vol tornar a implantar el toc de queda per a les festes de Nadal entre la 1h i les 6h de la matinada i tornar a tancar l'oci nocturn. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha explicat també les mesures que s'han plantejat per controlar la pandèmia a Catalunya, com la limitació d'un màxim de 10 persones en les trobades.

La Generalitat enviarà aquest dimecres una resolució al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que és qui ha d'aprovar la decisió del Govern.

A més d'aquestes mesures, es reduirà l'aforament al 50% en restauració i al 70% en comerços, gimnasos, actes culturals i esportius.

Si el TSJC resol de manera afirmativa, les mesures entrarien en vigor la nit de dijous a divendres per a un període inicial de 15 dies, que podria ampliar-se «si fos necessari», segons ha explicat Patrícia Plaja.

Per la seva banda el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha parlat de la necessitat de continuar amb les terceres dosis de la vacuna i ha demanat que es restringeixi al màxim la mobilitat.

El teletreball ha estat també una de les recomacions del Govern per a restringir encara més la mobilitat.

No quedaran afectades, però, les cavalcades de Reis ni els casals de Nadal, segona ha apuntat el conseller Argimon.

Argimon ha subratllat que les mesures són necessàries per evitar el col·lapse del sistema sanitari. «Sabem que la variant òmicron és més contagiosa i que serà la dominant aviat. Encara no sabem si és més agressiva, malgrat que sembla que no. Però també és cert que si transmet molt, té facilitat de col·lapsar».

El conseller també ha admès que per als sectors afectats és un moment «molt complicat», perquè després de dos mesos d'una certa «normalitat» per al sector, ara és «fer un pas enrere». Però ha reiterat que és «absolutament necessari». En aquest sentit ha assegurat que des de la setmana passada les infeccions s'han duplicat. Alhora ha admès que poden estar pensant «amb ràbia» que no se'ls ha avisat, però ha subratllat que el virus tampoc els ha avisat a ells.

El Govern durà les mesures a la reunió de presidents autonòmics convocada pel cap de l'executiu estatal, Pedro Sánchez per a aquest dimecres. En aquest sentit Argimon ha subratllat la importància d'adoptar mesures «coordinades» perquè la població es conscienciï que cal seguir-les.

D'altra banda, el conseller de Salut ha descartat que s'apliquin noves mesures restrictives a les residències perquè «no es pot morir de pena», i ha recordat que en aquests equipaments, la vacunació ha generat un paradigma completament diferent al del principi de la pandèmia.

tracking