Diari Més

Educació

Els professors demanen tancar els centres educatius on la incidència de la covid sigui 'greu'

El Departament sosté que es mantindrà el calendari escolar

Els alumnes atenen les explicacions del professor en una aula.

alumnes, professor, covid, pandèmia, aula, classe, institutEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

USTEC·STEs ha reclamant al Departament d'Educació que tanqui els centres educatius de manera «urgent i sense dilació»allà on la incidència sigui «greu». En un comunicat, ha justificat la mesura per l'increment «exagerat»de casos positius, tant entre l'alumnat com entre el personal, i el risc que aquesta situació comporta. Ha afegit que les dades oficials sobre l'augment dels casos són preocupants i «demostren que el contagi es produeix a les escoles». El sindicat ha demanat també no descartar endarrerir el retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Fonts d'Educació han explicat que el calendari escolar es mantindrà.Per tant, l'últim dia de classe serà dimecres i el primer del segon trimestre el 10 de gener.

USTEC ha assegurat que els índex de transmissió s'han «disparat»de manera alarmant i no entén com encara no s'ha actuat. Ha considerat també que les mesures actuals als centres educatius no són ni adequades ni suficients i per això demana una revisió dels plans d'actuació amb la participació de la part social.

El sindicat ha defensat que l'educació ha de ser preferentment presencial però ha demanat «responsabilitat i coherència»als departaments de Salut iEducació per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa.

tracking