Diari Més

Trànsit

Usuaris de la bicicleta critica una campanya de Trànsit per «equiparar» conductors i víctimes

La CCUB demana que no es «disculpin les distraccions» i es condemnin durament

Una imatge d'un cliclista.

Trànsit llança una campanya per mostrar la fragilitat dels ciclistes i reduir-ne la sinistralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta (CCUB) ha criticat aquest dimecres a la nit un anunci publicitari del Servei Català de Trànsit que vol conscienciar els conductors de cotxes perquè no atropellin ciclistes a la carretera. Segons l'entitat, l'espot equipara conductors i víctimes i fa «un retrat irreal dels conductors infractors que maten ciclistes i envia un missatge de disculpa d'aquestes actuacions que provoquen morts». En l'anunci, basat en fets reals, un amic d'un ciclista mort explica l'accident, mentre que la filla del conductor explica que el seu pare ja no és el mateix des d'aleshores.
En un comunicat, la CCUB assegura que en la majoria d'ocasions amb sinistres on els conductors de vehicles de motor, maten o fereixen de gravetat a ciclistes, aquests conductors conduïen sota els efectes de l'alcohol o les drogues o amb actituds agressives al volant. «La distracció és el que normalment declaren per tal de sortir indemnes al judici», diu l'entitat, que afegeix que no es pot «posar en el mateix sac a la víctima i a l'agressor: mentre les famílies de les víctimes enterren als seus éssers estimats, els homicides estan lliures i molts anys després si arriba el judici, les penes són molt lleus».

Per això, l'entitat demana endurir les penes als conductors que atropellen ciclistes i que es facin més controls per sancionar «les constants infraccions»per no respectar els 1,5 metres de distància entre cotxes i bicicletes.

tracking