Diari Més

Quines són les actuals restriccions per la covid a Catalunya?

L'executiu ja ha avançat que la setmana que ve les prorrogarà

Una clienta ensenya el codi QR al cambrer del bar.

passaport covid certificat passiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de13anys o més que vulguin anar a menjar o beure a l'interior d'un bar o restaurant, exercitar-se en un gimnàs o visitar un familiar en una residència han d'ensenyar des d'aquest divendres elcertificat covid, una mesura que arriba una setmana més tard del que es preveu per culpa dels problemes informàtics de l'aplicació La Meva Salut.

Aquestes són les restriccions vigents a Catalunya, avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), des d'aquest divendres i de moment fins al 9 de desembre, encara que l'executiu ja ha avançat que la setmana que ve les prorrogarà.

Activitats socials

  • Sense límit de persones en les reunions i trobades familiars i de caràcter social, però el Govern recomana grups petits quan s'acosten les festes de Nadal.
  • Mascareta obligatòria en interiors i també en exteriors en el cas que hi hagi interacció amb no convivents sense distància de seguretat.
  • Prohibit el consum de begudes i menjar en grup en espais públics entre la 1 i les 6 de la matinada.

Horaris

Els habituals i que estan autoritzats per a cada establiment en funció de la seva activitat.

Aforaments i condicions d'accés

  • No hi ha aforaments en la restauració ni límit en el nombre de comensals per taula, però és necessari presentar elcertificat covidper a ser servit a l'interior (queden excloses les terrasses).
  • En cinemes, teatres, auditoris o establiments comercials no hi ha aforament ni es requereix certificat; en el cas que en el recinte d'alguna d'aquestes activitats hi hagi també restauració o activitats de ball, sí que es demanarà el passaport, però només en l'espai concret on es presti aquest servei.
  • El certificat es demanarà per ingressar en interiors de gimnasos en els quals esrealitziactivitat física, però no en competicions esportives, que no tenen limitat l'aforament.
  • Les discoteques interiors sí que mantenen la limitació d'aforament al 80%, restricció que s'aplica també en els concerts en sales amb públic dempeus.
  • Per entrar en aquests locals d'oci nocturn, els usuaris han de continuar presentant elcertificat covidque acredita la pauta completa de vacunació o bé un test amb resultat negatiu.
  • Tots els locals -sigui restauració, oci nocturn o gimnasos- que requereixen elcertificat covidhan de designar personal per al control d'accés i hauran de col·locar a l'entrada, en una zona visible, un cartell amb les instruccions deprevenció.
  • Les residències demanaran elcertificat covidper a les visites encara que, si no estan vacunats, se'ls realitzarà un test ràpid d'antígens.

Educació

  • Presencial al 100% en totes les etapes educatives, inclosa la universitat.
  • Les escoles mantenen les mateixes normes de prevenció amb les quals va començar el curs, com l'ús de mascareta a partir dels6anys fins i tot al pati si comparteixenespai alumnesde diferents grups de convivència.

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat als llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.

tracking