Diari Més

Sanitat

Una allau de demandes del certificat covid satura el sistema 'La Meva Salut'

Des del Departament de Salut s'apunta que «s'hi està treballant»

El certificat ja es pot aconseguir per web, però encara no està en funcionament l'app pel mòbil.

La Generalitat emet des d'aquest dimarts el certificat digital de covid per poder viatjar per Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'allau de ciutadans que, a poques hores que aquesta mitjanit entri en vigor l'ús del certificat cóvid a bars, restaurants i gimnasos, han acudit a l'espai de «La Meva Salut» per descarregar-se el document, ha saturat el sistema informàtic, encara que a poc a poc en va millorant el funcionament.

Catalunya ampliarà a partir d'aquesta mitjanit l'ús del certificat cóvid a la restauració, gimnasos i residències de gent gran després de rebre l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El certificat covid es pot descarregar des del web o l'aplicació «La Meva Salut», però els usuaris fa hores que es troben amb problemes per accedir-hi.

Fonts del Departament de Salut han explicat que «La Meva Salut» està experimentat lentitud en l'accés per un volum d'entrades més gran, però que s'està treballant per donar resposta a totes les sol·licituds.

Els informàtics han reiniciat el sistema, que a poc a poc va recuperant el funcionament habitual, han indicat les mateixes fonts.

El certificat covid inclou un codi QR, que és el que servirà per poder entrar a gimnasos i per visitar gent gran en residències, i també per poder menjar o beure a interiors de bars i restaurants a partir d'aquesta mitjanit.

tracking