Diari Més

Sanitat

Infermeres de Catalunya denuncia l'ús cada vegada major del vehicle propi

El sindicat assegura que la flota de vehicles de l'ICS és insuficient i per això els professionals han d'utilitzar el seu cotxe durant la seva tasca assitencial

La segona remesa de la vacuna contra el covid-19 va arribar ahir en un punt de recepció confidencial al Camp de Tarragona. Les dosis s'hi custodien fins que es traslladen.

Un total de 20 infermeres s'ocupen de la vacunació a la regió Camp de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicatInfermeresde Catalunya ha denunciat l'ús cada vegada major dels vehicles propis per a la labor assistencial i ha demanat alInstitutCatalà de laSalut(ICS)que proporcioni més vehicles d'empresa, en una carta enviada aquest dilluns a la directora gerent delICS, YolandaLejardi.

En un comunicat, el sindicat ha assegurat que la flota de vehicles delICSés «insuficient» per a donar resposta a les necessitats de la població de referència, la qual cosa implica, per exemple, l'atenció domiciliària, les campanyes de vacunació i la gestió de residències.

És per això que, segonsInfermeresde Catalunya, els professionals han d'utilitzar el seu vehicle propi durant la seva tasca assistencial.

Des de l'agrupació d'infermeres, també assenyalen que, en alguns casos, han de transportar mostres biològiques, motxilles d'urgències, oxigen o vacunes, entre altres materials mèdics o sensibles.

Davant aquesta situació, l'organització sindical demana que s'augmenti la dotació de vehicles per a poder assumir les funcions i tasques inherents a càrrec de les infermeres.

A més, reclama que es reguli l'ús de mitjans propis, compensant el quilometratge i la gasolina, així com el desgast del vehicle personal de manera suficient i puntual.

Infermeresde Catalunya també exigeix que analitzin correctament els riscos laborals derivats d'utilitzar un vehicle propi, que no està preparat per a portar material sensible com a mostres biològiques.

tracking