Diari Més

Salut comença a administrar aquesta setmana les dosis de records als vacunats amb Janssen

Prop de 350.000 persones van rebre el vaccí a Catalunya, unes 850 sense identificació sanitària

Una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la covid-19.

La Comissió de Salut Pública acorda vacunar amb Janssen el col·lectiu de 40 a 49 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut comença aquesta setmana a administrar les dosis de record de la vacuna Janssen en aquelles persones que fa més de tres mesos que van rebre aquest vaccí. Els centres d'atenció primària (CAP) seran els encarregats de citar el col·lectiu, seguint l'estratègia actual de vacunació però també es posaran en marxa noves eines a partir de finals de novembre. A Catalunya hi ha 348.022 persones que van rebre la vacuna de Janssen, que era d'una sola dosi. D'aquestes, es calcula que 850 són usuaris sense identificació sanitària i per això es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes comunitàries per tornar-los a captar.
Per a la resta, els centres que disposen de la història clínica informatitzada tindran properament al web de cita de Salut un apartat específic de vacunació covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se cal cap o als annexos a aquests. Aquesta eina estarà operativa en uns dies. Els usuaris rebran un missatge al mòbil que compleixin els criteris per rebre la dosi de record de Janssen.

Aquestes persones seran vacunades als centres de primària i no a punts de vacunació poblacionals. Salut només preveu que aquesta es faci sense cita en casos excepcionals.

Salut ha explicat que en les persones que han rebut la vacuna del laboratori Janssen, s'ha observat que la disminució de la resposta immunitària es produeix abans que amb les altres, a partir dels tres mesos. Per aquest motiu, es recomana l'administració d'una dosi de record, com a mínim, tres mesos després d'haver rebut el vaccí. Tot i això, no rebran aquesta dosi de record aquells que van contraure la covid abans de rebre la primera dosi perquè aquesta gent està més protegida.

tracking